Metal kromatering Tekniker

Chrome används i ett antal branscher, men är kanske mest populär i bilindustrin. En glänsande krom stötfångare eller en glänsande motorcykel är häftklamrar i branschen. Automotive förkromning och andra typer av förkromning kan uppnås på ett par olika sätt. Krom används på lite olika sätt i syfte att uppnå vissa resultat. Den grundläggande metoden för verklig krom ansökan är alltid konsekvent. Nickel-förkromning

Ibland kallas "dekorativa" förkromning, är detta det krom som vi märker när vi tittar på en bils skinande krom utsmyckningar. Detta är en liten skikt av krom som är elektriskt bunden till ytan som utgör basen av objektet. Grundmaterialet kan vara stål, andra metaller eller plast. Det kallas nickel förkromning eftersom ett skikt av nickel appliceras först, som sedan följs upp med mycket tunt lager av krom. Metallerna appliceras med hjälp av en process som kallas galvanisering

. Objektet placeras i en sur lösning som innehåller det element som måste tillämpas. Till exempel när kromatering är objektet placeras vanligen i ett bad av sexvärt krom. Därefter är strömmen som appliceras till vätskan för att skapa en krets. Objektet är klädd blir katoden och anoden är oftast gjord av pläteringsmetall eller en ledande metall. Kretsen bibehålls sedan tills den önskade tjockleken av metall har tillämpats.
Hard Chrome

Hård förkromning är tillämpningen av krom som är tjockare än andra krom jobb. När vi tänker på "chrome" vi brukar tänka på blanka biltillbehör, men detta är inte den enda användningen av krom. Chrome är också mycket smidig, bär väl och har låg friktion. Detta gör den användbar som en motorkomponent material för hög stress situationer, såsom hålet hos cylindrarna flygplansmotorer. Hårdkrom tillämpas på samma sätt som dekorativa krom. Det är inte så glänsande och är mycket tjockare. Det är oftast tillämpas på ett djup av en till 20 tusendels millimeter på den behandlade ytan, vilket är mycket tjockare än dekorativa krom. Denna tjocklek ger den dess styrka, och är den enda verkliga skillnaden i tillämpning metoder.
Black Chrome

Black chrome är en något annorlunda typ av dekorativa krom. Det är fortfarande sant krom, är det dock till skillnad från många andra tekniker som uppnår en krom-finish, som målning med metalliska färger eller användning av andra metaller som aluminium. Black Chrome görs genom att justera formeln som används i galvanisering badet. Det är en smitta läggs vända målgång svart. Olika recept för svart krom existerar, och den exakta metoden för att uppnå det kommer att bero på det företag som gör krom. Svart krom används för vetenskapliga ändamål där ljus, t.ex. i mikroskop och solpaneler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88903.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.