Hur man gör en bil avgassystem Kasta Flames

Hot Rod entusiaster i år tidigare populariserade avgassystem som sköt lågor vid luckan av en omkopplare. Statliga lagar om sådan uppgradering varierar, så innan du installerar en flamma avgassystem kontakta din lokala avdelning av motorfordon för regler och förordningar. Efter att förstå de lagar som omger den här uppgraderingen, väga fördelarna med en hemmagjord flame-bränning avgassystem kontra de många kit som finns på nätet. Denna uppgradering har ingen inverkan på fordonets prestanda - det är rent estetiska skäl. Någon carbureted fordon med ett traditionellt avgassystem kan producera lågor ur avgasröret billigt. Saker du behöver
Aluminum projektet kapsling
2N3055 power transistor transistor
beslagmaskinvarusatsen för TO-3 case
220-ohm, 1/2-watt resistor
30-amp fordonsindustrin relä med 5-terminaler
Tube av kylfläns förening
Terminal slutar som passar 6-32 skruvar
6-32 fästskruvar och motsvarande muttrar
16-gauge färgad tråd
Drill
lödkolv
Pen
Lim för metaller och plaster
tändstift
Flamethrower avgaser kit
Visa fler instruktioner
Bygga eldstaden
1

Markera monteringspositioner för transistorn och kabelanslutningar inom aluminium projektet inneslutningen. Fallet bör vara ca 3-tum x 2,25 tum x 2-inches i storlek. Isolatorn inom transistor monteringssats fungerar bra som en mall för transistorn hålen.
2

Borra tre monteringsskruvhål i ärendet.
3

Mount plasten axeln brickan inifrån satsen över transistorn hålen som anges av transistorn monteringssats instruktioner. Applicera värme lim sink compound på varje sida av isolatorn.
4

Installera transistor och stiften in i fallet med hjälp av anvisningarna i förpackningen. En lödkolv krävs. Den röda-randiga sidan på stiftet är lödd till basen eller jordstift på transistorn. Guldet-randiga sidan av stiftet löds mot reläet.
5

Montera reläet i hörnet av projektet inhägnad där det finns plats, med hjälp av lim. Den metall terminaler bör vända inåt mot transistorn.
6

Löd sex inches av gröna kabeln till emitterpinne redan fastlött i botten av aluminium box. Denna tråd kommer att köras ut ur lådan.
7

Thread guld-avskalade änden av motståndet genom terminalen 86 hål på reläet innan säkra den på mitten terminal, terminal 87a. Sedan löda motståndet till var och en av terminalerna där de berör. Recension relä diagram i förpackningen för terminal platser.
8

Gör en split-sele ur oanvända orange kabel och anslut den till terminalen ändarna. Denna tråd är din makt för eldkastare och kommer att ansluta till ett relä och monteringsskruv.
9

Bifoga en annan färg tråd i-mellan den andra 6-32 fästskruven bricka och mutter i aluminium . Löd den andra änden av denna kabel till plint 30 på reläet.
10

Löd en 6-tums gul till plint 85 på reläet, som kommer att fungera som chassit marken.

11

Montera nu stängda aluminium inuti bilen. Tre kablar inklusive chassit marken, eldkastare makt och tråden lödas till emitterpinne kommer att köras utanför boxen. Addera Installera Flame-Firing System
12

Hitta din fordonets relä låda under instrumentbrädan.
13

Öppna huven och leta reda på bilens spole, i motorrummet.
14

Följ anvisningarna för anslutning av eldkastare kit köpt på nätet. Det kommer att berätta hur man ansluta eldstaden till spolen, fordonets relä och tändstift senare fäst i änden av avgasröret. Det kommer också att berätta hur du monterar bränning omkopplaren.
15

Säkra tändstiftet 10-inches inuti avgasröret enligt instruktionerna. Säkra tändstiftet 10-inches inuti avgasröret enligt instruktionerna.
16

Starta bilen och låt den värmas upp innan du vrida omkopplaren för lågorna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88946.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.