1988 Ford Festiva Stereo Wire Beskrivning

Den 1988 Ford Festiva ljudsystem har utformats med två radio-alternativ. Den första stilen i radion var en AM tuner bara, och det andra alternativet inkluderade funktionaliteten hos en FM-tuner och en kassettspelare. Ledningar för radion var grundläggande jämfört med nyare bilar, och behövde bara ett nätaggregat och jordanslutning. Eftersom det inte fanns några externa funktioner som GPS eller trådlöst ringer, och det fanns ingen av minnet som är vanliga för dagens bil radioapparater, de enda trådarna bortsett från makten och marken är högtalarutgången trådar. 12-volts ingång och Ground

12-volts ingång krävs för att radion ska fungera och aktiveras när tändningsnyckeln vrids till "ACC" eller "ON". För AM-enda modell, är kraften dirigeras via en 15-amp säkring som delas med cigarettändare, och är blå med en gul rand. Den första ström-ledningar på FM modellen sätts upp exakt samma som AM-modellen och även blå med ett gult band. Den andra 12-volts ingång på FM modellen delar en 10-amp säkring med invändig belysning och är vit med en röd rand. Om du installerar en eftermarknad radio, kommer det att vara nödvändigt att ansluta en sammansmält konstant strömförsörjning från batteriet för att radion ska fungera korrekt. Marken tråd för varje radio inställning är helt svart och är jordad till karossen precis bakom instrumentbrädan.
Fronthögtalare

AM-och FM-modell radioapparater hade två främre högtalare, en på vänster sida och den andra på den högra. Den vänstra högtalaren plusledare är blå med en orange rand, och den negativa kabeln är blå med en röd rand. Den högra högtalaren plusledare är blå med en svart rand, och den negativa kabeln är blå med vit rand. Båda högtalarkablar reser från radion via instrumentpanelen och till högtalarterminalerna.
FM Model Bakre högtalare

FM modellen radio, tillgänglig med den uppgraderade modell av Festiva, inklusive bakre högtalare finns på baksidan pelare nära luckglaset. Den bakre vänstra högtalaren plusledare var fast grönt. Den bakre vänstra negativa kabeln var grön med en vit rand. Den bakre högra högtalaren plusledare var grön med en gul rand, och det negativa var grön med en röd rand. De bakre högtalarkablar resa genom streck till vänster och höger sida, och är fästa vid olika punkter på fordonet skalet med plastclips. Ledningarna är dragna under plasten panelen nära varje dörr och bakom interiöra sidopaneler. Om radion inte slås på
snabb diagnos

, kolla jordkabel anslutning på skalet bakom instrumentbrädan. Kontrollera säkringen för cigarettändaruttaget, om säkringen inte blåses, försöka använda cigarettändaruttaget. Om cigarettändaruttaget funktioner men radion inte är problemet med radion strömkälla eller radion i sig. För FM-modellen, är det nödvändigt att även kontrollera säkringen för innerbelysningen. FM-modellen radion fungerar inte om inte båda 12-volts nätaggregat är strömförande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82827.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.