Hur du ansluter Subs på lager stereoanläggningar

Många fordon är utrustade med en stereo-högtalare som erbjuder lite i vägen för sonic djup. Panelen högtalarna är bättre lämpade för att leverera hög och mid-range ljud som standard 6 tum eller 6 av 9 tum baksidans högtalarna är mindre än idealisk för att producera bas. Lägga subwoofers erbjuder den bästa chansen att ge djup till bilens ljudsystem. Subwoofers kräva större signalstyrka än vad som vanligtvis tillhandahålls av en lager stereo huvudenhet. Du kan lägga till en förstärkare eller installera aktiva subwoofers. Motordrivna subwoofers har sin egen inbyggda förstärkare så att du kan installera subs utan de extra stegen och kostnader inklusive en eftermarknad bil stereoförstärkare. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
förstärkare kabelsats (inkl. ringkabelsko, strömkabel, signalkabel, turn-on bly, och jordkabel) katalog kabelstammen adapter
Korskopplingskablar (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Höj bilens huva för att komma åt batteriet. Lossa de negativa och positiva batterikablarna från respektive batteripolerna. Använd en skiftnyckel eller tång för att lossa kablarna.
2

bort den negativa batterikabeln från den negativa batterikabeln inlägget. Vila kabeln från batteriet. Ta den positiva batterikabeln från den positiva batteripolen och placera ringen terminalen på pluskabeln. Byt den positiva klämman batterikabeln till posten och dra kabeln till batteriet med skiftnyckel eller tång.
3

Anslut elkabeln till ringen terminalen. Ta bort säkringen från ringen terminalens säkringshållaren.
4

Dra strömkabeln på insidan av fordonet via brandväggen i motorrummet. Brandväggen separerar motorrummet från insidan av fordonet. Använd en etablerad väg till inre Fordonets hytt eller skapa en ny med en borrmaskin och en 14 mm borr. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen för att skydda nätkabeln. Flytta till fordonets insida.
5

Ta fabriken stereo. Konsultera manualen reparationsinformation för särskilda förfaranden för att ta bort stereon.
6

Koppla stereo kablar som ansluts till baksidan av beståndet stereo. Anslut stereo ledningar
7

in kablar till kabelnätet adaptern. Anslut kabelstammen adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av fabriken stereo.
8

Anslut signalkabeln och turn-on bly kabel till lämpliga ledningar i kabelnätet adaptern. Se adapterns handbok för korrekt anslutningspunkter. Mata kablarna genom baksidan av stereon dockan och bakom instrumentbrädan till fordonets golv.
9

tillbaka stereon i bilens stereo docka enligt installationsanvisningarna i reparationshandboken.

10

Dra elkabeln och signalen och turn-on bly kablar på motsatta sidor av fordonet till den plats där subwoofern. Routing strömkabeln och signalkabeln längs samma väg kommer att leda till störningar.
11

Anslut strömkabeln till subwooferns ineffekt. Anslut signalkabeln och turn-on leda till uttag på sub. Se aktiv subwoofer handbok för korrekta anslutningspunkter.
12

Anslut en 16 gauge tråd till subwooferns jordpunkt. Anslut kabeln till en bult eller skruv nära sub för korrekt jordning. Tråden ska inte vara längre än 18 inches och bulten eller skruven bör vara direkt kopplad till bilens ram för adekvat jordning. Återgå till bilens batteri.
13

Byt negativa klämman batterikabeln över bilens negativa batterikabeln inlägget. Dra åt klämman till posten med skiftnyckel eller tång.
14

Byt säkringen in i ringen terminalens säkringshållare. Stäng bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81629.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.