Tekniker för en Dash Unit

En inbyggd enhet, huvud-enheten, däck eller bil stereon är navet för systemet. Den tar emot och sänder ljud och elektroniska signaler till samtliga komponenter. Det finns två huvudsakliga storlekar för i streck enheter, (. 4 x 7 inches) DIN (2 x 7 inches) och dubbel DIN DIN kan passa in i en dubbel DIN slits men inte tvärtom. Installation av en enhet beror aning om omfattningen och storleken av installationen. En grundläggande utbyte av fabriken radion bör ta mindre än en halvtimme. Trimplatta

Trim plattor är en ram runt eftermarknaden dash enheter. Till exempel, om en DIN enheten installerades till en dubbel DIN utrymme skulle det finnas två extra inches och enheten skulle flyta i konsolen. Den trimplatta monteras runt huvudet på instrumentbrädan enheten och gör att den passar in i den udda utrymmet. Dash-enheter finns tillgängliga för icke standardiserade storlekar. Till exempel, vissa biltillverkare har egna streck och stora radioapparater fabrik. Bilstereo tillverkare har skapat trim plattor eller paneler specifikt för dessa märken och modeller att arbeta med eftermarknad DIN och dubbel DIN radio.
Kabelhärvor

Den bästa metoden av installation innebär inte hårda ledningar den nya dash enhet till fordonet utan att använda en kabelhärva för att skapa anslutningen. Fordonet kommer att ha en klämma som fäster alla kablar till fabriken radio, likaså eftermarknaden dash enhet ska ha en klämma att fästa på bilen. Dessa clips är sällan någonsin kompatibla. Men billiga kablaget kommer att ansluta de två klippen, vilket resulterar i en ren installation. De är lätt tillgängliga för alla märken och modeller av fordon och enheter bindestrecket på stereo butiker. Addera ditt kommenterar: förförstärkare

förförstärkare är RCA utgångar som tillåta eftermarknaden enheten för anslutning till RCA-kablar som sedan brukar ansluta till en förstärkare. Dessa kablar ska anslutas innan enheten installeras i instrumentpanelen, annars gör anslutningen är omöjligt. Kom alltid ihåg att ansluta rött med rött och vitt med vitt.
Borttagning av gamla enheterna

Ta bort den gamla stereon genom att ta bort panelen streck trim. Detta kan oftast bändas bort med en skruvmejsel. Skruva den gamla enheten från instrumentbrädan montera, de flesta enheter har två skruvar. Dra ut den gamla enheten och koppla trådklämmorna från det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82421.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.