Hur Koppla GMOS-01

General Motors OnStar 01 modulen är utformad för att ge ett gränssnitt mellan OnStar-systemet och en eftermarknad stereo så att alla OnStar funktioner bibehålls. Den GMOS-01 levereras med kablage behövs för att ansluta till den nya stereon och GM fordon OnStar och radiosystem. Denna installation endast bör utföras på GM bilar med onstar förinstallerat från fabrik, annars kan det leda till oväntade resultat i bilens elsystem. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Lödkolv
Löd
Eltejp
eftermarknad stereo kopplingsschema
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet innan du arbetar på elsystemet i bilen.
2

Lokalisera 14-stifts sele som medföljde GMOS-01 enhet. Ena änden kommer att ha en kontakt med den andra sidan har 14 trådar med den sista biten av isolering strippad från slutet. Detta kommer att anslutas till ledningarna från eftermarknaden stereo. Om det inte redan är gjort, strippa den sista halv tum av isoleringen från ledningarna på din radio.
3

Twist den röda tråden från 14-poliga sele med tändningen-strömkabeln för radion. Tryck på lödkolv till plåten i anslutningen tills det är varmt och sedan på lodet till ledningarna tills en droppe eller två smälter bort. Ta lodet och järn. Anslut alla kablar på detta sätt.
4

Anslut den orange-vita kabeln från 14-pin kontakt till belysningen tråden på radion. Anslut den blå-vita ledningen till både förstärkaren turn-on wire för radio och den blå-vita kabeln från GMOS-01 modulens 24-pin sele. Anslut den bruna ledningen från 14-pin kontakt till mute kabel på radion. Observera, om radion inte har en mute kabel eller en belysning tråd, täcker bara tråden med eltejp. Om radion har ett navigationssystem ingår, ansluter den gröna ledningen från 14-pin kontakt till parkeringsbromsen tråd, den blå-rosa kabeln till varvtalsgivaren tråd och den gröna-lila ledningen till den omvända sensorn.

5

Wrap alla anslutningar i eltejp.
6

Anslut den gula ledningen från 24-pin kontakt till 12-volts batteri tråd på radion. Anslut den svarta kabeln till radions jordkabel. Anslut den gröna ledningen till vänster bakåt högtalarförstärkare positiv anslutning och den gröna-svarta kabeln till den negativa. Anslut den lila ledningen till den högra bakre högtalare förstärkare positiv anslutning och den lila-svarta kabeln till den negativa. Tejpa orange tråd och orange-vit tråd separat för att täcka den bara tråden.
7

Skär vitt, vitt-svart, grå och grå-svarta kablar halvvägs mellan den 24-poliga kontakten och den 12-poliga kontakten. Skala av sista halv tum av isoleringen från trådarna. Anslut den 24-poliga sidan av den vita kabeln till den vänstra främre positiv högtalarkabel och den 12-poliga sidan av den vita kabeln till den vänstra främre positiv högtalarförstärkare tråd. Gör samma sak för de andra tre kablar som förbinder vit-svart till vänster-fronten negativ, den grå till höger-front positiv och den grå-svarta till höger-front negativ. Täck alla lödanslutning med eltejp.
8

Anslut 24-poliga kontakten i GM ljudsystemet och den 12-poliga kontakten i 12-stifts port på GMOS-01. Anslut den 14-poliga kontakten i 14-stifts port på GMOS-01. Anslut den återstående kontakten i onstar hamnen i bilens ledningar.
9

Anslut den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82828.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.