Hur man gör en anpassad högtalare panel Använda Glasfiber

Bygga dina egna glasfiber högtalare panel är inte så skrämmande som det kanske låter, i själva verket är det ganska rakt framåt. Om du vill bygga en egen högtalare panel i den inre panelen av en bildörr, eller någon annanstans, det finns enkla fiberglassing rutiner du bör vara medveten om. Glasfiber torkar till en stenhård finish, men det är flexibelt och fuktigt när den tillämpas, så att du kan bygga en ram innan måla det eller täcka den med tyg för dess slutliga utseende. Saker du behöver
plywoodskiva
Sticksåg
fleecetyg
häftstift
epoxiharts och härdare
måla pensel
glasfiber duk
Handskar
Rough- slippapper
slipblock
Paint (tillval) katalog Tyg eller vinyl (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Bygg en ram för högtalaren panelen. Detta kan vara gjord av plywood eller något annat inramning material. Om att bygga en högtalare panel i en dörrpanel av en bil, ta bort dörrpanelen och skär bort den yta där du vill montera högtalaren. Ramen för glasfiber panelen bör göras för att passa plant mot ytan du monterar panelen, och behöver bara tillräckligt stark för att hålla skinnet på plats innan du täcker den med glasfiber. Du behöver inte inkludera en fullständig säkerhetskopia portion till din panel, behövde bara skelettet i stället hålla fleece.
2

Gör en trä ring fäste för att montera högtalaren till senare. Trace talarens ramen på en 1/2-tums tjock plywoodskiva och klipp ut med en sticksåg. Det behöver bara att kontur kanten av monteringskonsolen i ytterkanten av högtalaren ramen och skall vara endast ca 3/4 av en tum tjock runt, med tillräcklig ytarea för att skruva högtalaren till det senare. Det kommer att hållas på plats med glasfiber, ger en solid-träyta att skruva högtalaren in. Högtalaren monteringsringen kommer att monteras till fleece med tumme stift innan den slutgiltigt införas i panelen med glasfiber.
3

Sträck ett enda skikt av fleece tyg över panelen. Den fleece ger en flexibel yta som du kan forma och forma precis som du vill ha det. Stötta den från baksidan med block skrot trä om så önskas, och placera trä monteringsringen från steg 2 där du vill att den permanent monterad. Tack ullen på plats med häftstift.
4

Blanda epoxiharts och härdare tillsammans enligt tillverkarens anvisningar. Paint på ett skikt av harts jämnt över fleece tillåta då det tid att härda. Härdning sker under loppet av flera timmar och kommer något härda fleece, så att du kan belägga det med glasfiber senare.
5

Coat flera ark glasfiberväv med epoxiharts och tillämpa dem jämnt över ytan av fleece. Härdat kommer dessa glasfiber ark bilda en stenhård yta för talaren panelen. Lägg till en andra eller tredje skikt av glasfiberväv beroende på styrkan du önskar.
6

Sand de härdade och torkade glasfiber slät efter att låta epoxin tid att härda till en hård yta. Form och slipa alla grova områden med grovt grus (80-120) sandpapper virad runt en slipkloss.
7

Måla släta glasfiber ytan med en färg som du väljer, eller täcka med ett tyg eller vinyl som passar din design behov. Montera högtalaren genom att skruva fast den i plywood ringen fäste som nu är fast förankrade i glasfiber panelen. Anslut el för talaren och njut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82787.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.