Hur koppla in en Sub & Amp till en bil

Koppla ihop en subwoofer och förstärkare till en bilstereo kan lägga till en extra dimension till musiken. Subwoofers avger lågfrekventa ljud som vanliga bilhögtalare inte kan skapa. För att producera dessa ljud, måste subwoofers fästas till en förstärkare som fungerar en strömkälla. Subwoofers måste också installeras i subwooferhöljet, som är speciellt konstruerade lådor som förstärker deras ljud. Saker du behöver
Subwoofer box
förstärkare kabelsats
Avbitartång
Kabelskalare
Drill
eltejp
Skiftnyckel
ringkabelskor
Gummihylsa
Skruvmejsel
Högtalarkabel
1,5 tum skruvar
Visa fler instruktioner
Installera Förstärkare
1

Koppla bort minuspolen på bilbatteriet, hjälp en skiftnyckel för att ta bort skruven som håller minuskabeln på batteripolen. Koppla bort batteriets minuspol hjälper till att förebygga skador på dina högtalare och förstärkare.
2

Fäst RCA, marken, fjärrkontroll och kablar ström till förstärkaren. Varje terminal på förstärkaren är konstruerad för en viss tråd och kommer att märkas.
3

Fäst jordkabeln till en bult i bilens bagageutrymme. Även om varje bil är olika, finns det oftast en skruv kopplad till metal golvet under mattan. Lossa denna bult med skiftnyckel och fästa jordkabeln. Dra åt bulten efter installation tråden.
4

Dra RCA, makt och avlägsna kablarna till den främre delen av kupén. Det är viktigt att köra trådarna längs den högra sidan av fordonet för att förhindra att några kablar från trassel med förarens fötter, eller med gas-och bromspedaler. Det är oftast tillräckligt med utrymme på sidan av den bakre bilbarnstol till ormen trådarna från stammen till passagerarutrymmet. Väl inne i kupén, bottnarna av trösklar och plast trim gör utmärkta områden att köra trådarna.
5

Anslut både fjärr-och RCA-kablarna till stereoanläggning. Dessa ledningar bör placeras under instrumentpanelen för att hindra dem från dinglande i kupén. För att göra anslutningen till stereoanläggning, dra enheten ur instrumentbrädan och Anslut RCA kablarna direkt till stereon när du ansluter remotekabel direkt till enhetens kabelstam. Ledningsnätet kommer att innehålla en tråd som heter "Remote". Bara Skala ändarna på båda sidor av remotekabel och vrid ren metall tillsammans. Ansök eltejp för att täta anslutningar. RCA kablarna kan skjutas på plats.
6

Borra ett hål i bilens brandvägg. Kontrollera att det inte finns några kablar eller andra material i vägen. Detta hål kommer att användas för att driva matningskabeln genom till batteriet. Skjut en gummigenomföring över tråden, vilket kommer att hindra vatten från att komma in i bilen, och trycker tråden igenom till motorrummet.
7

Cut 15 inches från slutet av kabeln. Skala båda ändar av den korta biten och i slutet av den långa längden på strömkabeln med tråd strippor. Bifoga en säkringsdosa mellan den längre kabeln och kortare strömkabeln. På andra änden av den korta bit av kabeln, bifoga en terminal ring genom att skjuta den över plåten, sedan crimp dem tillsammans. Många tråd strippor har ett verktyg som kommer krympanslutningar. Fäst denna terminal ring till batteriets positiva kontakt och sätt tillbaka strömkabeln som togs bort i det första steget.
Anslutning av Subwoofer
8

Skär två, 2-fot längder av högtalarkabeln från en spole av tråd. Högtalarkabel innehåller två individuella trådar inom en mantel, så se till att klä av båda ändarna på båda ledarna.
9

Bifoga en längd av tråd från terminalen koppen på insidan av baslåda till terminalerna på subwoofern. Se till att polerna på terminalerna matchen.
10

Säkra subwoofern på plats genom att sätta den i hålet på framsidan av lådan. Fäst subwoofern med 1,5-tums skruvar.
11

Fäst den andra längden av kabeln från förstärkaren till terminalen kopp subwoofern rutan. Återigen, se till att polariteten stämmer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81426.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.