Ställa högpass och Low-Pass frekvens filter på en bilstereo Receiver

Många bilstereo stereo mottagare på marknaden har ett integrerat och användarvänligt justerbar crossover-system, utformat för att dirigera vissa intervall ljudets frekvens till specifika högtalare anslutna till huvudenheten, eller via lågnivå utgångar avsedda för extern ljudförstärkare. "High-pass" filter inom en "två-vägs" crossover systemet att fungera genom att begränsa basfrekvenserna från mitten till hög-range högtalare, medan "låg-pass" endast tillåter lågfrekventa bassignaler att nå större subwoofers. Korrekt justering av högpass-och lågpassfilter inställningar kommer att främja högtalare livslängd och maximal ljudkvalitet. Saker du behöver
Speaker dokumentation
Stereo dokumentation
Frequency testa CD
Visa fler instruktioner
1

Undersök dokumentationen som medföljer högtalare och subwoofers, om tillämpligt. Notera "frekvensgången" intervall anges. Den frekvensåtergivning för högtalare bilstereo och subwoofers mäts i Hz och kHz. Om fordonet inte har eftermarknad högtalare installerade, bortse från detta steg.
2

Notera diagrammet frekvens lutning som anges i högtalarens dokumentationen. För hög-range eller koaxial högtalare, notera specifik frekvens där Diagrammet visar en kraftig nedgång för den låga frekvensområdet. För subwoofers, notera nedgången i den högfrekventa sluttning.
3

Bestäm lämpliga högpass-och lågpass-poäng gränsfrekvensen för högtalarsystemet. För att uppnå ännu ljudåtergivning i alla frekvenser och högtalare, överväga att välja HPF och LPF poäng gränsfrekvens som ger en "flat" övergång mellan hög-och låg-range högtalare som är anslutna till systemet.
4

Undersök dokumentationen för din stereo mottagare och notera de poäng delningsfilter. Besluta om de närmaste och mest lämpliga korsningspunkter för högtalarna. Trots att bestämma lämpliga korsningspunkter cutoff från den dokumentation som medföljer högtalarna och mottagaren kommer att få dig i division, tänk monteringsläge av talarna, kommer resonansfrekvenser av fordonet och kapsling typ för subwoofer-systemet har en dramatisk effekt på de sista justeringarna.
5

Slå på bilstereon och navigera till lämplig crossover menyn för "front" högtalare högpassfilter. Välj lämpligt alternativ frekvens cutoff. Upprepa samma justering för "bak" högtalare högpassfilter alternativet. Justera lågpassfilter för subwoofern till lämplig inställning, helst bör korsningspunkter för LPF och HPF inställningar vara samma frekvens för att främja en smidig övergång mellan högtalarkomponenter
6

Stäng av. subwoofern systemet eller justera förstärkaren "Gain"-inställningen till den lägsta inställningen. Spela musik som har ett brett utbud av höga och låga ljudfrekvenser. Justera volymen till den starkaste positionen, precis innan punkten för snedvridning.
7

Sitt i förarstolen och justera fader och balans kontroller efter dina önskemål. Justera crossover på subwoofern till "pass-through" eller "Av". Eftersom du kommer att styra LPF inställningarna från stereo mottagare, behöver du inte använda förstärkarens crossover-system.
8

Justera förstärkarens "Gain"-inställningen till den mest högljudda inställningen, innan punkten för distorsion. Justera volymen på mottagaren till en normal lyssningsnivå.
9

in en CD frekvens test som har en "sine sweep" testbana. Ljudet testet kommer att producera en kontinuerlig ljud som "sveper" mellan de låga och höga frekvensområden.
10

Notera eventuella ljud nivåskillnader mellan subwoofern och högtalarna. Gör justeringar av "dB /okt" slope nivåer för varje filter inställning. Upprepa testet och göra fler justeringar av crossover inställningar efter behov.
11

Lyssna till ett brett utbud av musik och göra små justeringar av bas, diskant och andra ljudfält alternativ om så önskas.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82819.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.