Lägga till en subwoofer till en GM Bose System

General Motors Company installerat Bose stereo utrustning i flera modeller från 1990 till 2008, särskilt i lastbilar och stadsjeepar. Enheten är utformad med en huvudenhet, en förstärkare, specialiserade högtalare, och ibland en CD-växlare. Lägga till en subwoofer kan vara en enkel som att koppla den till den befintliga förstärkaren, eller kan innebära ny kabeldragning systemet. Den genomsnittliga bakgård teknikern kan lägga en sub till Bose systemet i ungefär en timme. Saker du behöver
Avbitartång
eltejp
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Leta Bose förstärkare. I de flesta GM-produkter, är det under passagerarsätet eller under mittkonsolen. I vissa tidiga modeller, kan förstärkaren vara i bålen, nära CD-växlaren. Även andra hade förstärkarna monterade på varje högtalare (om så är fallet, gå till steg 4). Den "lådan" stil förstärkare kommer att ha två huvudsakliga sladdar som går in i den, en stor och en liten.
2

Leta upp "SUB" utgående stift på den stora pluggen, om tillämpligt. Detta är modellen beroende, och många Bose stereo förstärkare inte har detta stift aktiveras. Om det finns, är det en mörkgrön tråd paret i centrum av adapter, och får inte vara anslutna till någon utrustning. Specialiserade kopplingsscheman är tillgängliga för respektive modell (se referenser), och bör visa om det finns på den särskilda förstärkaren. Det är märkt "SUB" på schemat.
3

Fäst subwooferns ingång kablarna till mörkgrönt paret (en fast, en med en svart rand, som skildrar den negativa polen). Dra ut kontakten, driver kabeln på plats och sedan trycka tillbaka pluggen i kontakten på förstärkaren kommer att slutföra jobbet. Om det inte finns några "SUB" tråd stift outs på pluggen, då ledningarna för de bakre högtalarna måste skarvas separat.
4

Splice de bakre högtalarna input kablar från adapter till sekundär förstärkare utrustning , om så krävs. Schemat för förstärkaren ger rätt färger för att skära, och de måste vara för höger och vänster positiva och negativa ledare (fyra trådar). De kommer att märkas "RR +" och "RR-" för den högra bakre högtalaren, "LR +" och "LR-" för den vänstra högtalaren. Köra dessa till en crossover eller sekundär förstärkare, efter att ha använt all nödvändig utjämning utrustning för att minska buller eller öka basen, anslut sedan denna utrustning till subwoofern. Täck alla anslutningar med en liberal mängd eltejp.
5

testa utrustningen. Vissa GM Bose stereo kan begränsa mängden av bas som kommer från bakre kanaler, för att skydda de billiga lager bakre högtalarna mot överbelastning. Om detta är fallet, kan det vara nödvändigt att ansluta de bakre högtalarna in i sub från huvudenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80607.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.