Hur man beräknar en Bandpasslåda

En bandpasslåda är en baslåda som används för både fram-och baksidan av högtalaren. Framsidan är oftast teras och görs med ett material som plexiglas. BANDPASSLÅDOR kan låter starkare på grund av den extra kammaren. Beräkning av inneslutningen kräver vissa komplexa matematiken bygger på design av högtalaren. Det rekommenderas för enkelhet och noggrannhet för att använda en miniräknare bandpasslåda. Det finns många sådana räknare på nätet. Saker du behöver
Bandpasslåda Specifikationer Kalkylator Review av subwoofern
Visa fler instruktioner
1

Leta manualen för högtalarna eller besöka tillverkarens webbplats för att hitta specs för högtalarna.
2

Leta reda på följande uppgifter på högtalarna. "Qts", "Vas," och "FS," dessa är elektromekaniska mätningar för din bas. Lokalisera "S faktor," som är effektiviteten hos inneslutningen - typiskt, 0,5, 0,6 eller 0,7. Leta reda på "F3 (L ;)," vilket är den lägre delen av frekvensgången. Leta reda på "F3 (H ;)," vilket är den övre delen av frekvensgången. Leta "Vf," vilket är den inre främre volymen av inneslutningen. Leta "Vr," vilket är den inre bakre volymen av höljet. Leta "QBP" - detta är den totala resonans. Leta "Fb," främre vent frekvens. Lokalisera "passband," vilket är det frekvensområde. Leta upp "Gain", som står för den mängd boost eller ljudtrycksnivå. Dessa mätningar kommer alla att levereras av tillverkaren.
3

Ange måtten i en bandpasslåda miniräknare (se Resurser). Räknaren kommer att avgöra de optimala måtten för din bandpasslåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82781.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.