Hur man reparerar en Corvette s Radio Speaker

Den bilstereo i sena modell Corvetter är ett Bose-system, även om reparationen är densamma oavsett vilket år "Vette är. Tyvärr, inte mycket kan göras för att reparera trasiga högtalare. En sprucken eller trasig högtalare bör ersättas för optimal prestanda, men kan patch jobb fyllas i för att återställa funktionaliteten. Replacement högtalare finns från Chevrolet (GM) eller Bose, eftermarknad tredjeparts delar leverantörer kan erbjuda dem till lägre pris. Saker du behöver
Skruvmejsel
12-volts regulator
Lim
lappmaterial
Visa fler instruktioner
1

Slå på stereon och lyssna till högtalarna. Lyssna efter vilken högtalare upplever frågan och den typ av buller högtalaren gör. Är det ett väsande ljud, gnälla, sprakande, dunkande eller skallra?
2

Fixa ett väsande. Väsande kan orsakas av dåligt isolerade högtalarkabeln eller den variabla uteffekt från generatorn. Installera en 12-volts regulator mellan strömkabeln på bilen och batteriet kan hjälpa till att eliminera väsande.
3

Undersök högtalarna. Titta på grillen på högtalarna, en lös grill kan få den att vibrera vilket resulterar i ett rasslande ljud. Dra åt skruvarna som håller fast grillen för att minska bullret.
4

Titta på högtalarkablarna. Undersök anslutningen till själva högtalaren. Är anslutningen fasta eller är tråden sliten? En svag tråd eller lös anslutning kan lätt orsaka störningar i högtalarens kvalitet.
5

Titta på konen. Könen är den koniska-formade delen av själva högtalaren. Leta efter eventuella brott eller sprickor, och om någon har hittat de kan lagas med hjälp av hushållspapper eller tyg. Klipp ut en bit hushållspapper eller tunt tyg precis tillräckligt stor för att täcka sprickan. Blötlägg eller belägga plåstret i limmet (kontakt cement eller spraylim) och applicera plåstret på sprucken delen av högtalaren. Lägg flera lager av plåstret tills plåstret är samma tjocklek som resten av högtalaren. Detta kommer att fungera, men är inte den idealiska lösningen för en sprucken högtalare,. Den bästa lösningen för att ersätta högtalaren helt

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82519.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.