Det bästa sättet att skarva kablarna utan lödning i en bilradio

Om tanken på att plocka upp en lödkolv fyller dig med minnen av brända fingrar och stora klumpar av värdelösa lod, är det ingen överraskning att du skulle vilja hitta ett alternativ för upphakning att nya bilstereo. Du kan sätta järnet och bränna grädde bort, eftersom det finns tre bra skarvning alternativ som är elektriskt och mekaniskt ljud, och kräver inget annat än enkla handverktyg. Om lödning är inte ett alternativ, kommer dessa anslutningar presentera de mest få huvudvärk - både under installationen och väg. Butt kontakter

Bortsett från lödning, är den föredragna metoden för att ansluta din nya sele bilstereo till bilens kabelnät rumpan kontakten. Dessa är öppna i båda ändarna, täckta med ett isolerande plast för att förhindra oavsiktlig kortslutning när de kommer i kontakt med metall, och finns i en mängd storlekar för att passa de flesta tråd mätare. För de flesta stereo installationer, de blå kontakter - för 14 - till 16-gauge wire - är perfekt på

Installationen är enkel.. Strip ungefär en fjärdedel tum av isoleringen från varje tråd som skall anslutas. Sätt i den första tråden i ena änden så långt det går och pressa den sidan. Upprepa för den andra kabeln på den andra änden av anslutningsdonet. För bästa resultat använder ett pressverktyg, men en tång kommer att arbeta i en knipa. För extra isolering, kan du dra en bit krympslang ungefär en halv tum längre än den kontakten över en av trådarna innan pressning, skjut det sedan över den färdiga kontakten och krympa med en tändsticka eller tändare.


Splice Connectors

Även känd som tång krankoppling eller av 3M varumärkesnamnet Scotchlok, splits kontakter är ett alternativ om du har svårt att få en bra crimp med rumpa kontakter eller med avisolering off av trådarna. Skjut den befintliga ledningen i den öppna sidan av kontakten, sedan lägga i slutet av tråden som du vill ansluta till den till den andra sidan. Använd sedan en tång för att pressa metallen knacka ner i båda trådarna, spola med kroppen i kontakten och snäpp kåpan över kranen. Dessa använder samma dimensionering konvention som butt-kontakter, så blå blir rätt val i de flesta fall. Heat shrink s skrymmande gör det svårt att tillämpa dem, men du kan linda med eltejp för extra isolering.
Bullet Connectors
p Om du planerar att ta bort stereon till användning i en annan bil eller är inte 100 procent säker på korrekt kabeldragning, kanske du vill gå med bullet-kontakter. Dessa ger dig möjlighet att enkelt koppla ur och återkoppla ledningar. Dimensionerade på samma sätt som skarv-kontakter, dessa install likt rumpa kontakter: band och crimp. De kan täckas med värme krympa också. Klipp helt enkelt krympslangen med en kniv när du vill koppla bort i framtiden.
Säkerhetsföreskrifter

Följ alla rekommenderade säkerhetsföreskrifter när du installerar en bilstereo, särskilt koppla bort batteriet innan kapning, skarvning eller strippa några kablar. Även sannolikheten att träffa tillräckligt med ström för att vara skadligt när du installerar en stereo är liten, koppla bort batteriet eliminerar risken för stötar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82850.html

Previous:
Next: No

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.