Hur man installerar en bilradio på en Nissan Pickup

Installera en stereo brukade vara en komplicerad uppgift, med massor av lödning, tråd-sondering och utbildade gissningar. Idag är det mycket enklare, med eftermarknaden instrumentpanel kit och kabelstammar gör jobbet nästan rudimentära. Det kan fortfarande vara skrämmande för den nya installationen, men det är inte en oöverstiglig uppgift om den hanteras systematiskt. I det här fallet är projektet fordonet en 2008 Nissan Frontier, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
kryssmejsel
platt skruvmejsel
Fordonsspecifika instrumentpanel kit
Fordonsspecifika kablage
Blue rumpa kontakter
Avbitare
Wire crimpers
Wire strippor
Aftermarket stereo
Visa fler instruktioner
1

Dra ut facket ovanför radion mot dig, frigöra klippen från instrumentbrädan i processen, och ställa det åt sidan. Ta bort Phillips-skruv under facket, med hjälp av Phillips-skruvmejsel.
2

Dra radio bezel mot dig för att frigöra klämmorna som håller den på instrumentbrädan. Koppla loss alla kablar från baksidan av ramen, och ta loss ramen från trucken. Skruva radion från instrumentpanelen, med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Dra ut radion i instrumentpanelen, dra ut kablaget och antenn sladden från baksidan av däcket. Addera 3

Dra metall bur som kommer med eftermarknaden stereo från stereo, och lägg den i fordonets specifika dash kit, med platt skruvmejsel för att trycka metallflikarna mot satsen. Skjut eftermarknaden stereo i buren tills det klickar på plats.
4

Strip 1/4 tum från slutet av varje tråd på fordonsspecifika kabelnätet, med hjälp av kabelskalaren. Pressa en blå rumpa kontakt på varje skalad kabel, med hjälp av tråd crimpers. Skala bort 1/4 tum från slutet av varje tråd på selen som kommer med eftermarknaden stereo. Matcha upp motsvarande färgkodade ledningarna på varje sele, och pressa ihop dem med tråd crimpers.
5

Anslut sele på baksidan av eftermarknaden stereo, anslut sedan den andra änden till ledningar sele från instrumentbrädan i lastbilen. Anslut antennen sladden på baksidan av stereon. Bolt fordonsspecifika dash kit i instrumentpanelen, med hjälp av Phillips-skruvmejsel.
6

ihop instrumentpanelen i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81095.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.