Hur man skär en stereo Bezel

Om du planerar att byta stereo i bilen och upptäcker att det inte passar perfekt, inte oroa dig, det finns en lösning. Ramen runt en stereo är en dekorativ hylla avsedd att dölja kanterna där stereo är inskjuten i instrumentpanelen. Om du använder den ursprungliga ramen, eller en bezel från en annan modell än den stereo du installerar, kanske du behöver trimma ner det för att få en tight passform. Kom ihåg att en gång trimmas kommer infattningen inte att kunna bli effektivt repareras, eftersom de är tunna och gjorda av plast. Saker du behöver
Marker
Utility File kniv
(fint grus) katalog Silikontätning
Visa fler instruktioner
1

Montera stereo in montering facket, och se till att el är anslutna och att det fungerar som det ska. Vrid nyckeln till tillbehöret inställning för att skicka ström till stereon och testa.
2

Placera den valda ramen över stereon. Om ramen passar ordentligt, bör flikar på vardera kortsidan gem i stereo-huvudenheten själv. Om den inte gör det, anteckna de ytor som är störande med rätt passform. Korrekt passform ska vara i nivå med stereo, dölja alla sömmar där stereon infördes i instrumentpanelen yta.
3

Använd en markör för att indikera eventuella ytor på ramen som måste avlägsnas , sedan hålla upp till stereon igen för att kontrollera. När klippa, reparera bezel kommer att bli mycket svårt.
4

Etch en linje längs kanten av linjen du markerat på ramen i steg 3 med mattkniv. Använd inte ett roterande verktyg eller såg som kan smälta plasten grund värmeutveckling. Fortsätt etsning linjen tills plastytan skärs igenom och avlägsnas.
5

File jämna till ytan av plasten med en fint korn fil.
6

Applicera en liten klick silikon i varje hörn av ramen och runt stereon, tryck sedan på den tätt intill streck runt stereon. Silikon tätningsmedel bör användas som den absorberar vibrationer och kan tas bort om du behöver ändra stereon vid en senare tidpunkt. Mängden silikon bör inte vara större än storleken på en ärta.
7

Låt silikonet för att ställa ett par timmar innan du kör bilen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82782.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.