Skillnader på Subwoofers

En subwoofer är annorlunda från alla andra typer av högtalare i att dess enda syfte är att återge låga frekvenser sänds från bilens stereo. Lägga till en subwoofer, huruvida en enda subwoofer eller flera subwoofers, kommer du att kunna höra och känna basen du har missat i sin frånvaro. Till skillnad från mindre högtalare, krävs en subwoofer mer ström än vad en bilstereo kan producera och måste anslutas till en extern förstärkare. Som en tumregel, när du ansluter en subwoofer till en förstärkare är det bäst att se till att förstärkaren och subwoofern har samma impedans och att subwooferns effekttålighet betyg motsvarar förstärkarens topp betyg kraftproduktion. Andra överväganden när man väljer en subwoofer är storleken på sub eftersom det gäller det tillgängliga utrymmet i bilen och den typ av hölje subwoofern ska monteras i. Storlek

storlek är en viktig faktor när välja en subwoofer. En snabb sökning på subwoofer tillverkarens webbplatser visar att de flesta tillverkare producerar subwoofers mäter 10 eller 12 inches i diameter, vilket tyder på att dessa två storlekar är den mest populära bland konsumenterna. Vissa subwoofer tillverkare emellertid producera subbasar för bilanvändning så liten som 8 inches och så stora som 15 inches. Rockford Fosgate, till exempel, producerar sin slutkläm av subs varierar i storlek mellan 8 och 15 inches. Normalt större subwoofern den lägre frekvenserna, eller djupare bas, är det möjligt att producera. Storleken på sub är inte bara viktigt för vad du försöker åstadkomma med bilens stereo, det också viktigt på grund av den begränsade montering utrymme i bilen. En liten subwoofer, till exempel, kan passa i en kompakt bil bättre än en 15-tums subwoofer kommer.
Effekthantering

handlingar som åtföljer en subwoofer, oavsett noterade på en tillverkarens webbplats eller på utsidan av lådan, kommer att visa subwoofern makt-hantering kapacitet. Subwoofern har en annan effekt är listad som två olika nummer. Den större av de två talen är subwooferns toppeffekt. Det mindre antal är subwooferns konstant effekt. Toppeffekt anger flest watt en subwoofer kan ta emot innan skador på subwoofern kommer att inträffa. Den konstant effekt, eller RMS, anger den genomsnittliga watt som ska köras till subwoofern. Matchande topp och konstant effekt av subwoofern till förstärkaren ser till att du inte är överväldigande subwoofern.
Impedans

Impedans, eller motståndet till flödet av elektrisk ström som en subwoofer har, återspeglas i dess ohm rating. Ju lägre ohm betyg, desto mindre motstånd mot elektrisk ström. Som ett exempel kan en förstärkare producera 700 watt när den är ansluten till en 2-ohm subwooffer, men endast 350 watt när den är ansluten till en 4-ohms subwoofer. Som nämnts tidigare, är det viktigt att matcha subwoofern till förstärkaren. De flesta subwoofers tillverkas idag är antingen klassade för 2 ohm, 4 ohm eller 8 ohm.
Talspolar

Talspolarna är den del av subwoofer som sänder förstärkaren makt till könen och får det att röra sig in och ut. Subwoofer s tillverkas med antingen en eller två talspolar. Enkel talspole subwoofers, med endast en positiv och negativ pol, är fördelaktiga eftersom de är enkla att koppla till en förstärkare. Dubbel talspole subwoofers, har två positiva och negativa terminaler, är fördelaktiga eftersom de är mer flexibla i hur de är kopplade, så att du kan få ut det mesta av din förstärkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82755.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.