Hur koppla in en Förstyvningsplåt Kondensator

Eftermarknad bilstereo system förlitar sig på en adekvat tillförsel av elektrisk ström för att fungera och prestera ordentligt. Externa förstärkare, som används för att driva högtalare och subwoofers, kan lägga en extra börda på bilens elsystem under volym-tunga musikaliska toppar. Förstärkningnar kondensatorer fungerar som en elektrisk ström reservoar, utformad för att rymma effektbehovet i förstärkaren under korta tidsperioder. Ansluta en kondensator mellan förstärkare strömkabel och batteri är en lätt uppgift med rätt verktyg och material anslutning. Saker du behöver
Metric och SAE skiftnyckel uppsättning
1k-ohm Skruvmejsel resistor
eller insexnyckel ställa
Borrmaskin och borrar in
Avbitare
Ström och kablar malda
Wire crimpers Sida 2 plattor terminaler
16-gauge turn-on ledningstråd
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Stäng av fordonet och höja huva. Sa minuskabeln från batteriet.
2

Ta bort säkringen från förstärkaren strömkabeln säkringshållare, som ligger nära bilens batteri. Stor-gauge kraftkablar använder typiskt en skruv-typ säkringshållare, som kräver att du kan rotera varje ände av säkringshållaren moturs för att ta bort säkringen.
3

Säkra en 1k-ohm resister mellan kontakterna säkringshållaren.
4

Få tillgång till förstärkaren. Koppla de positiva och jordkablar från förstärkaren, med lämplig storlek skruvmejsel.
5

Bestäm lämpligt fäste för den hårdnande kondensator, borta från värmekällor och rörliga mekaniska delar. Borra den erforderliga monteringsfäste hål för kondensatorn, med användning av en borr och lämplig storlek borr.
6

Cut ca 3/8 tum av isoleringen från varje positiv och jordkabel som kräver ringterminaler att installeras . Vissa bilstereo förstärkare och kondensatorer styva kan kräva ring anslutningar uttagslister, medan andra använder stoppskruv terminaler för skalad kabel. Crimp ringterminaler till ändarna på varje ström och jordkabel som behövs, med hjälp av ett par av tråd crimpers.
7

Anslut den nyligen fashioned jordkabeln från minuspolen på förstärkaren till den negativa polen på kondensatorn. Anslut den ursprungliga kabeln jordledning - ansluts till bilens kaross /chassi - till den negativa polen på kondensatorn, eller förstärkarens minuspol. Säkra jordkablar med en lämplig storlek skiftnyckel, skruvmejsel eller insexnyckel.
8

Anslut den korta längden på strömkabeln och strömkabel leder från batteriet till kondensatorn pluspol. Anslut den andra änden av den korta strömkabeln längd till den positiva förstärkaren terminalen.
9

Anslut en lämplig längd av 16-gauge wire mellan "Remote" terminaler på förstärkaren och kondensatorn. Vissa styva kondensatorer kan innehålla en integrerad kraftmätare som kräver en turn-on-signal för att fungera. Konventionella kondensatorer inte har inte en fjärrpåslagning på terminalen.
10

Säkra effektkondensator till montering området, med medföljande konsol och skruvar.
11

Anslut minuskabeln till batteriet. Slå på multimetern och växla till "DC"-inställningen.
12

Håll multimetern sonder till motsvarande positiva och negativa polen på kondensatorn. Övervaka spänningen läsning på multimetern. Ta det 1k-ohm resister från säkringshållaren när spänningen når 12 volt.
13

tillbaka in-line säkring för förstärkaren strömkabeln.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82743.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.