92 Honda Civic Radio Wire Färgkoder

I 1992 års modell, genomgick Civic en drastisk redesign som förnyade den kompakta bilen och gjorde det mer tilltalande. Detta redesign eliminerat gamla, kantighet utseende kaross till förmån för en rundad kropp stil. Vid byte av radion, är det viktigt att känna till färgkodning av kablar för att undvika felkopplingar och potentiella elektriska problem. Fronthögtalare

positiva tråden i högra främre högtalaren på 1992 Civic är röd med en grön rand. Den vänstra främre högtalaren har en positiv tråd som är blå med en grön rand. Både negativa ledningar på både vänster-och höger-front högtalarna är grå med en svart rand. Den enda skillnaden mellan de två är att den vänstra högtalarens kabel går in i den tionde stift på radions ledningsnät, medan den högra högtalaren går in i den nionde stift.
Bakre högtalare

högra bakre högtalaren på 1992 Civic har en positiv tråd som är röd med en gul rand, och en negativ tråd som är brun med en vit rand. Den vänstra bakre högtalaren positiva tråd är blå med en gul rand, och dess negativa kabeln är grå med en vit rand.
Extra diskanthögtalare

valfria diskanthögtalare på 1992 Civic kranen i ledningarna för de främre högtalarna. Detta innebär att de vänstra och högra diskanter har samma ledningar som kommer från radion som deras respektive fronthögtalare.
Strömkablarna

1992 Civic radio har två strömkablar . Minnet tråd, som har ett 12-volts ström hela tiden, är vit med en blå rand. Tillbehöret tråd, som bara har ett 12-volts ström när tändningen är i "Acc" eller "Run"-läge, är gul med en röd rand.
Ground Wire

1992 Civic radio har en jordkabel som är helsvart. Denna tråd går till höger sida av rattstången för att nå en lämplig kropp marken. Addera Belysning

När du slår på belysningen på 1992 Civic, lamporna på radion lyser. En röd tråd med en svart rand styr denna funktion. Addera Antenn Wire

antennen på 1992 Civic sticker ut från de andra trådarna. Det är betydligt tjockare att vila och är svart med en metall plugg i änden av det.
Wiring Tips

När kabeldragning en radio i en 1992 Honda Civic, det är bäst att använda sele redan monterat i fordonet och en sele adapter, om ledningar i en eftermarknad radio. Om inget av dessa finns tillgängliga, löda varje tråd från radion till dess motsvarande tråd i Civic och täcker bara tråden med eltejp. Detta minimerar risken för din Civic utveckla en elektrisk kortslutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82744.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.