Hur man installerar en förstärkare i en 2001 Chevrolet Tahoe

Den fabriksmonterade stereo i 2001 Chevy Tahoe är avstämd till de specifika akustiken i fordonet. Den stereoanläggning och högtalarna är avsedda för att erbjuda relativ kraft och klarhet för beståndet systemet. Lägga till en förstärkare kommer att öka kraften i stereo och ger ökad volym, en tydligare signal och möjligheten att lägga till eftermarknaden talare, inklusive subwoofers. Du kan ta din Tahoe till en automatisk ljud professionell för att installera förstärkaren eller du kan göra det själv för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Drill
14 mm borr
Gummigenomföring
Kabelstam adapter
Högtalarkabel
Platt skruvmejsel
Phillips-skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Dra i spaken Huvlås under instrumentbrädan på förarsidan av Tahoe. Flytta till framsidan av SUV.
2

Lyft huven för att komma åt batteripolerna. Lossa de båda skruvarna som håller respektive batterikablarna till batteriet med en 10 mm nyckel. Lyft båda kablarna "klämmorna från terminalerna. Ställ den negativa batterikabeln åt sidan.
3

Placera ringen terminalen (ingår i förstärkaren kit) på den positiva batteripolen och returnera den positiva batterikabeln till posten, över ringen terminal. Dra åt bulten på den positiva batteri klämman med nyckeln. Ta ut säkringen från säkringshållaren i ringen terminalen. Anslut ringen terminalen med kabeln från förstärkaren satsen.
4

Borra ett hål i brandväggen i Tahoe med en borr och 14 mm borr. Placeringen av den nya öppningen ska vara på vänster sida av motorrummet för att dyka i foten-väl på förarens sida av fordonet. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen.
5

Mata kabeln genom den nya öppningen och in i Tahoe stuga. Flytta till fordonets insida.
6

Ta det övre högra hörnet av huvudfönstret instrumentpanelen nära ventilationsöppningar och dra bort det från instrumentbrädan. Arbeta händerna över längden av panelen mot vänster sida av Tahoe, tills panelen är helt fristående.
7

Dra ner båda spakarna på sidorna av stereon för att frigöra stereo från montering dockan. Dra enheten från dockningsstationen och koppla stereo ledningar ansluten till baksidan av försäljningsställen.
8

Anslut stereo ledningar kontakterna i kabelnätet adaptern leder. Anslut adaptern leder in i uttagen på baksidan av Tahoe fabrik stereo. Selen ger en standard plattform för anslutning oförenligt förstärkare ledningar till bilens stock stereo. Om du har en eftermarknad huvudenhet med uttag särskilt utsedda för anslutning till en förstärkare, ansluter kopplingskablarna direkt i baksidan av stereon och fortsätt till steg 10. Annars fortsätter du till nästa steg.
9

Anslut patchkablar i spetsen kontakterna i kabelnätet adaptern.
10

Mata patchkablar till baksidan av Tahoe s stereo docka och ner till golvet i SUV på passagerarsidan.
11

Skjut stereo tillbaka in i stereo docka och höja båda låsspakarna på sidorna av stereon montering dockan .
12

Rikta den viktigaste instrumentbrädan mot instrumentbrädan och tryck fast över panelen att snäppa tillbaka den på bilens streck.
13

Placera förstärkaren i den bakre lastutrymme i Tahoe.
14

Förlägg patchkablar från passagerarsidan av SUV till det bakre lastutrymmet. Dra nätkabeln från förarsidan mul-väl till förstärkarens läge. Använd motsatta sidor av fordonet till rutten förstärkaren ledningar för att förhindra störningar i signalen från elkabeln.
15

Anslut förstärkaren ledningar i lämpliga uttag på förstärkaren. Exakta platser varierar mellan olika märken.
16

Anslut en jordkabel från förstärkaren satsen i grundstötning ingången på förstärkaren, vanligt förekommande bredvid ineffekt. Anslut en jordkabel till en bult eller skruv direkt ansluten till Tahoe s ram, inte längre än 18 inches bort från förstärkaren.
17

Plug högtalarkablarna i uttagen på förstärkaren. Dra kablarna till högtalarna du väljer att ha förstärkt.
18

Ta bort högtalaren täcker med en flat skruvmejsel och skruva ur de tre skruvarna runt kanten på högtalaren med en Phillips-skruvmejsel.

19

Ta bort högtalarna från sina fästen och koppla loss högtalarkabeln från uttagen på baksidan. In högtalarkabeln från förstärkaren och returnera högtalarna till sina platser. Skruva i skruvarna runt omkretsen och ersätta högtalare täcker. Återgå till Tahoe motorrummet.
20

Placera den negativa batterikabeln klämma tillbaka runt den negativa batteripolen bly. Dra åt klämman till terminalen med skiftnyckel.
21

Sätt säkringen in i ringen terminalens säkringshållare och stäng Tahoe huva. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81678.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.