Hur Size kondensatorer

kondensatorer används i mobila stereo installationer . Det finns en begränsad mängd kraft tillgänglig för förstärkare från bilens batteri . Om förstärkaren är för stark eller kräver för mycket ström från batteriet , kan det rinna bilens elsystem . Kondensatorer är som ett extra batteri . Kondensatorn lagrar energi under låg prestanda tider och levererar det när extra kraft behövs . Kondensatorer är dimensionerade enligt RMS strömmen till förstärkaren de är anslutna till . Instruktioner
1

Bestäm RMS uteffekt för förstärkaren . RMS ström till förstärkaren kommer att listas i instruktionsboken eller ens på förstärkaren själv .
2

Köp en kondensator som är dimensionerad för RMS strömmen till förstärkaren . Kondensatorer varierar från 0,5 till 10 Farads , ju högre siffra desto kraftfullare kondensatorn . Som en allmän tumregel bör minst 0,5 Farad användas för varje 500 watt RMS . Till exempel skulle en 2000 watts RMS förstärkare kräver 2 Farads . Det är tillrådligt att använda ett större antal Farad än vad som krävs . Använda ett lägre antal rekommenderas inte .
3

Anslut kondensatorn så nära förstärkaren som möjligt för att säkerställa den mest effektiva anslutningen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82742.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.