Felsökning av en Magnadyne M9900CD

De Magnadyne M9900CDS in-dash bil stereo och radiomottagare som plockar upp Sirius digitala satellitsändningar, traditionella AM-och FM-radiosignaler och spelar skivor. Felsökning ett problem med stereo innebär att matcha på skärmen för felkoder med ett fel och göra korrigeringar. Återställa stereo ofta löser många smärre tekniska frågor utan att behöva vidta ytterligare åtgärder. Många av de vanligaste felen är lätt fast hemma utan särskild kunskap om bilstereo. Instruktioner
1

Använd en kulspetspenna för att trycka på "Reset"-knappen på framsidan av stereon, som ligger i ett litet hål till höger om "5"-knappen. Stereo kan behöva återställas om bilen nyligen hoppa igång, hade sitt batteri förändrats eller om bilen batteriet tar slut på ström. Radion panelen och LCD-display kan fungera onormalt när stereon behöver återställas.
2

Byt säkringen skyddar stereons kretsen. Säkringen kan ha gått efter ett elfel. Placeringen av säkringslådan varierar beroende på biltypen. Replacement säkringar måste ha rätt spänning och form. De flesta auto butiker och vissa bensinstationer sälja bil säkringar.
3

Mata aktuell CD och prova en annan skiva om "ERR 1," "ERR 2" eller "ERR 4" visas på displayen. ERR 1 indikerar ett problem med CD-spelaren mekanismen och ibland byta skiva löser problemet. ERR 2 visas när CD är oläslig på grund av repor eller fingeravtryck på läsningen ytan. ERR 4 är mer allvarlig och indikerar ett problem att fokusera lasern CD läsning. Men byta cd ibland hjälper åtgärda problemet. Ring för reparation om kod ERR 4 kvarstår.
4

Låt bilen och stereo svalna om "ERR 3" visas på displayen. Denna kod visas när den interna temperaturen i M9900CDS blir för hög för att säkert spela CD-skivor. Parkera bilen i skuggan, öppna fönstren eller sätta på AC och övervaka situationen för att kyla spelaren ner.
5

Ring för reparation om återställning av enheten inte att rensa "ERR 6" eller "ERR 7." ERR 6 indikerar ett problem med CD lastning mekanism, vilket gör det omöjligt att mata ut eller ladda skivor. ERR 7 visas när lasern är ur funktion. Dessa fel behöver uppmärksamhet från en tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82745.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.