Hur man installerar en radio i ett 1990 Geo Prizm

1990 års Geo Prizm är utrustad med en vanlig AM /FM-stereo med kassettdäck. Prizm ägare som vill uppgradera sin stereo eller ersätta en felaktig lager däck, kan anlita en professionell ljudtekniker att ersätta sin enhet. Du kan köpa den nödvändiga adaptern och radio och installera det nya systemet själv för en bråkdel av kostnaden. För säkerhets skull ska du först koppla bort den negativa batterikabeln från Geo batteri för att undvika att kortsluta elsystemet i bilen. Saker du behöver
10mm skiftnyckel
10mm uttag och kör
8mm uttag
platt skruvmejsel
Trim panel borttagningsverktyg
stjärnskruvmejsel
Aftermarket
installation krage Kabelstam adapter
GM antenn adapter
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två små rensluckor på vardera sidan av ratten med en platt skruvmejsel eller kåpa borttagningsverktyg. Ta bort de två skruvbultar under panelerna med en 10mm hylsa och kör.
2

Bänd ventilen till vänster om rattstången bort från instrumentbrädan med en platt skruvmejsel. Ta bort skruven bulten bakom ventilen med uttaget och kör.
3

Ta bort de två skruvarna på undersidan av den undre instrumentpanelen under rattstången.
4

Ta bort de två skruvarna omedelbart till vänster och höger om rattstången med en stjärnskruvmejsel.
5

Ta instrumentpanelen och dra bort det från instrumentbrädan med liten kraft.

6

Bänd avfrostning strömställarpanelen från instrumentpanelen med en platt skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg. Panelen är placerad på höger sida om ratten. Koppla kabelanslutningar för brytare och välja manöverpanelen åt sidan.
7

Ta bort de sex skruvarna på panelen under rattstången med en stjärnskruvmejsel. Lyft panel runt ratten från rattstången.
8

Ta bort de två skruvarna på vardera sida av stereon med en 8mm hylsa och kör.
9

Skjut stereo från Geo s stereo docka och koppla stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av enheten.
10

Skjut eftermarknaden installation kragen i den tomma stereo docka. Vik flikarna i kragen utåt med en platt skruvmejsel för att fästa den i dockan. Dra stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av dockan till framsidan av kragen.
11

Anslut Prizm s stereo ledningar kontakterna i kablaget Adapterkabel kontakter. Anslut ledningen kontakterna till motsvarande uttag på baksidan av den nya radion.
12

Koppla in antennkabeln i en GM-antenn adapter. Anslut adapterkabel till FM antenn uttaget på baksidan av den nya radion.
13

Skjut in radion i installationen kragen tills den snäpper på plats i dockan.
14

Byt instrumentpanelen under rattstången och sätt tillbaka skruvarna.
15

Placera rattstången panelen på plats och skruva i de sex skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
16

Anslut avfrostningskontrollen växlar till elektriska ledningar från Geo s streck. Snäpp fast panelen på instrumentbrädan.
17

Höj nedre instrumentpanelen för att möta undersidan av instrumentbrädan och ersätta 10mm bult.
18

Byt tre skruvbultar på instrumentpanelen till vänster och höger om rattstången med uttaget och kör. Placera ventilen till vänster om ratten på plats och tryck fast mot den för att knäppa den på instrumentpanelen.
19

tillbaka de två små rensluckor på vardera sidan om ratten, trycker var och en av dem tills de snäpper på instrumentbrädan. Återgå till Geo batteri.
20

Byt negativa klämman batterikabeln över den negativa batterikabeln inlägget. Dra kabelns klämma till posten med en 10mm nyckel. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81682.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.