Hur man tar bort radion från en bil

Du kan ta bort den fabriksmonterade stereo i bilen utan förmånen av tidigare bilstereo erfarenhet. Den exakta proceduren för att ta bort din radio varierar mellan fordon, men vissa delar är gemensamma för dem alla, som lätt förhandlas med rätt strategi. Ford och Mazda fordon använder ett system som kräver användning av DIN borttagningsverktygen. "U"-formade verktyg används för att dra stereon däck från stereo montering dockan utan att behöva ta bort någon av bilens instrumentbräda paneler. Medan andra fordon inte har en så enkel process, kan du ta bort din stereo utan att betala en tekniker för att göra jobbet. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
beklädnaden borttagning verktyg
skruvmejsel, Phillips-head och flathead Begagnad Ford DIN nycklar borttagning (för Ford och Mazda fordon) katalog Socket set
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

bort den jordade kabeln från batteriets minuspol av fordonet. Den jordade kabeln måste tas bort från den negativa batteripolen för att förhindra kortslutning i elsystemet under avlägsnande av radion. Lossa kabelns klämma med skiftnyckel eller tång. Dra kabeln från terminalen och vila bort den från batteriet helt.
2

Ta bort alla streck paneler som döljer stereo montering dockan. Denna process kan innefatta att ta bort den kåpa som omger växelspaken med en kåpa borttagningsverktyg eller skruvmejsel. Se fordonets handbok för den exakta metoden för att få tillgång till stereon. Addera 3

bort stereo från stereo fäste. Fästet håller stereon i dockan innanför instrumentbrädan. Radion är vanligen fäst i konsolen medelst skruvar eller bultar runt omkretsen för radion. GM-fordon har ofta fyra skruvar i hörnen av fästet. Lossa skruvarna med en Phillips-skruvmejsel. I andra fordon såsom Honda Accord, är de två skruvarna som håller stereon i fästet ligger på den nedre kanten av fabriken stereo.
4

Dra stereo från stereo montering dockan. Radion kommer att anslutas till bilen med stereo ledningar ansluten till uttag på baksidan av radion. Dra ledningarna från baksidan av stereon. Högtalarkablarna, strömförsörjning och förstärkare patchkablar kommer att grupperas tillsammans med plast tråd bindemedel. Dra ledningarna genom bindemedlen för att undvika att koppla bort enkelkablage och orsakar behovet av en mer komplicerad reparation. Leta efter fjäderbelastade hållare på bindemedel. Vissa fordon kommer att kräva att du pressa mekanismen på tråd bindemedlet att dra den från dess anslutning till radion.
5

Dra antennkabeln från baksidan av stereon. Den antennkabeln är en enda svart kabel som ansluts till den högra sidan av stereons baksida.
6

bort stereon från stereon fäste. Vissa fordon kommer att ha ett förvaringsfack under radion, båda kopplade till en metall stereo fäste. Ta bort skruvarna på sidorna av fästet för att frigöra radion från fästet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81283.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.