DIY Bilstereo Installation för en 1989 Grand Prix

I 1989 års Pontiac Grand Prix kom med en vanlig stereo som inkluderade en AM /FM-stereo och en kassett bandspelare. Grand Prix ägare kan hitta behovet av att ersätta en felaktig lager stereo eller kan välja att uppgradera sin bilens stereo däck med en mer kapabel eftermarknad enhet. Du kan välja att få den nya stereon installeras av en professionell bil-ljud tekniker, eller du kan göra det själv för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel
kryssmejsel
Trim panel borttagningsverktyg
Kabelstam adapter
GM antenn adapter kabel
Aftermarket installation bur
Flat skruvmejsel

Visa fler instruktioner Review bort Factory Stereo
1

Höja huven i Grand Prix och koppla den negativa batterikabeln. Använd en 10 mm nyckel för att lossa kabelns bulten och ta bort kabelns klämma ur batterikabeln stolpen.
2

Ta bort de två skruvarna i botten chaufför-side instrumentpanelen med en Phillips-skruvmejsel. Sänk panelen ur vägen.
3

Ta huvudsakliga instrumentbrädan i hörnet till vänster om ratten och dra bort den från instrumentpanelen för hand. Använd ett trim verktygspanel borttagning för att bända bort panelen från instrumentbrädan om du inte kan släppa den för hand.
4

Arbeta händerna runt omkretsen av instrumentpanelen för att ta bort det helt från Grand Prix instrumentbräda. Koppla den vita plasten ledningar anslutning från baksidan av panelen för att frigöra panelen från instrumentbrädan.
5

Ta bort de två skruvarna bredvid stereon Monteringsbygel med skruvmejseln.
6

Skjut fabriken stereo från Pontiac stereo docka och dra ur kabelanslutningar och antenn kabeln från baksidan av enheten.
Installera ny stereo
7

Anslut Pontiac stereo ledningar kontakterna i motsvarande ledningar i kabelnätet adaptern.
8

Anslut Grand Prix antennkabeln i GM eftermarknaden antenn adapter kabel.
9

Skjut installationen buren till bilens stereo docka för att klara öppningen för att ta emot den nya enheten. Böj metallflikarna vid öppnandet av buren nedåt med en skruvmejsel. Mata ledningar leder sele adapter och antenn adapter kabel genom buren.
10

Anslut adaptern ledningsnätet leder till uttagen på baksidan av den nya stereon. Anslut antennkabeln till uttaget på det nedre högra hörnet på eftermarknaden stereons baksida.
11

Skjut stereo i buren tills den snäpper på plats.
12 < p> Rikta Pontiac huvudsakliga instrumentpanelen mot instrumentbrädan. Anslut tidigare urkopplade ledningar kontakterna på baksidan av panelen. Tryck fast panelen mot instrumentbrädan tills den snäpper på plats.
13

Lyft nedre chaufför-side instrumentpanelen och sätt tillbaka de två skruvarna med Phillips-skruvmejsel. Återgå till motorrummet.
14

Byt negativa klämman batterikabeln på Pontiac negativa batteripolen inlägget. Dra åt skruven på kabelns klämma att fästa kabeln till batteriet. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81626.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.