Hur man installerar en bilstereo i en Chevy Cavalier

Chevy Cavalier - och Pontiac Sunfire - är utrustade med fabriksmonterad AM /FM-stereo med singel-skivors CD-spelare. De lager stereoapparater kan tillhandahålla tillräckligt signaleffekt till bilens fabrik högtalare. Cavalier ägare som söker en högre nivå av prestanda från sin bil ljudsystem kan välja att uppgradera sin stereo med en eftermarknad enhet. Eftermarknad stereoapparater kommer att ge en mer kraftfull signal, vilket kommer att leda till en tydligare och mer kraftfullt ljudsystem, samt ge bättre kontroll för eventuella externa komponenter som kan ingå i stereon. Saker du behöver
Skiftnyckel uppsättning
Socket och mutter drive
kryssmejsel
GM stereo monteringssats (inklusive fronten adapter och antenn adapter) katalog Kabelstam adapter

Visa mer instruktioner
1

Lyft huven på Cavalier att komma till jordkabeln. Den jordkabel är den svarta kabeln som ansluter den negativa batteripolen på fordonets ram. Lossa kabelns klämma med skiftnyckel och flytta den från Chevy negativa batteripolen. Flytta till insidan av Cavalier.
2

Bänd panelerna från sidorna av den huvudsakliga instrumentbrädan panel med en skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg. Skruva ur de två 10 mm skruvar gömda bakom paneler med en hylsa och mutter enhet.
3

Öppna handskfacket. Ta bort de två skruvarna som sitter på vänster sida av facket med en Phillips-skruvmejsel.
4

Ta bort panelen mitten streck upptill på instrumentpanelen, med ett platt verktyg. Ta bort de två 10 mm skruvar bakom panelen.
5

Ta huvudsakliga instrumentbrädan på förarsidan hörnet och dra bort det från instrumentbrädan.
6

Ta bort skruvarna längs den övre kanten av den stereo-fästet. Ta den övre kanten av beklädnaden i mitten av instrumentbrädan. Dra panelen bort från stereo montering.
7

Ta bort de 7 skruvarna mm bult på vardera sidan av stereon fästet med en hylsa och mutter enhet.
8

Pull stereo direkt från bilens stereo docka och dra ledningar kontakterna från uttagen på radions baksida. Dra de två plast ledningar kontakter och svarta antennkabeln från baksidan av fabriken radio.
9

Skjut GM stereo monteringssats fronten adapter i stereo montering dockan. Skjut in adaptern i öppningen tills den snäpper på plats.
10

Anslut Cavaliers stereo ledningar kontakterna i motsvarande ledningar i kabelnätet adaptern. Adaptern har plast färgkodade ledningar kontakter för att visa var de lämpliga kabelanslutningar bör göras.
11

Anslut adaptern ledningsnätet leder till uttagen på baksidan av den nya stereon. Anslut ledningarna till utloppen via plast färgkodade kontakterna.
12

Anslut Cavaliers antennkabeln i GM antennadaptern. Anslut adaptern till uttaget på baksidan av den nya stereon märkt "FM antenn."
13

Skjut den nya stereon i fronten adaptern tills den låses på plats.

14

tillbaka de 7 mm bult skruvar på sidorna av stereon. Placera stereo montering kåpa över mitten av instrumentpanelen och skruva i de tre skruvarna precis ovanför panelen med Phillips-skruvmejsel.
15

Rikta den viktigaste instrumentbrädan på Cavaliers instrumentbräda. Skruva i de två skruvarna på vänster sida av handskfacket. Sätt tillbaka de två skruvarna i facken vid vardera änden av instrumentpanelen med en 10 mm hylsa och kör. Tryck på den lilla paneler på sidorna av instrumentbrädan tills de snäpper på plats. Flytta till batteriet.
16

Placera jordkabel klämman runt Cavalier negativa batteripolen. Dra kabelns klämma med skiftnyckel och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81457.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.