Hur du tråd Subwoofers till en enda kanal Amp?

Ansluta fler än en subwoofer till en enda kanal förstärkare kräver användning av serier och parallella ledningar eller en kombination av båda. De viktigaste egenskaperna för att uppmärksamma är förstärkarens minsta belastning impedans och den kombinerade impedansen hos subwoofers. Så länge som den kombinerade subwoofer impedansen är mer än eller lika med förstärkarens minsta last impedans, finns det mindre risk för överbelastning av förstärkaren. För att överföra den största mängden av makt mellan förstärkaren och högtalarna, bör förstärkaren impedans och den kombinerade impedansen hos subwoofers vara lika. Saker du behöver
Högtalarkabel
Wire strippor
avbitare
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Identifiera förstärkarens minsta impedans och impedansen hos varje subwoofer. De flesta förstärkare har antingen 2, 4 eller 8 ohm impedans. De flesta talarna faller också inom detta område också.
2

Besluta om en högtalarkablar configuration.Two 8 ohms högtalare parallellkopplade ger en 4 ohms total impedance.Four 8 ohms högtalare parallellkopplade ger en 2 ohm total impedance.For dessa två konfigurationer, är alla de negativa terminalerna på varje högtalare kopplas ihop och ansluts sedan till den negativa utgången på förstärkaren. Denna process upprepas för den positiva terminal och är ansluten till den positiva utgången på förstärkaren. Det viktigaste att komma ihåg är att parallellkonfigurationer minska impedansen och konfigurationer serien ökar impedansen.
3

Kontrollera alla anslutningar och testa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81212.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.