Dodge Stereo Borttagning

Dodge lastbilar är kända för att vara robusta fordon som kan hantera hög arbetsbelastning och off-road terräng. Ta bort en stereo från en Dodge kan vara ganska ett äventyr om du inte vet vilka trådar och komponenter för att leta efter. Processen kräver bara några få verktyg och några andra enkla material. Typ av borttagning

Innan du börjar ta bort din Dodge stereo, bestämma vilken typ av borttagning du kommer att göra. Du kan ta ut bara radio och media konsol, vilket är den enklaste typen av borttagning. Om du byter ut hela ljudsystem, inklusive lastbilens högtalare, kommer processen att vara betydligt mer delaktiga och kan kräva demontering av mycket av hyttens interiör.
Material som behövs

Innan du tar bort stereon, hämta en guide kablage. Detta dokument förklarar vad alla de olika färger ledningar och kontakter betyder, och den innehåller också uppdaterad information om installation av nyare stereoanläggningar. De flesta Dodge stereo ledningssystem är liknande --- om inte identiska --- de som finns i Chrysler-modeller. Det enklaste sättet att undvika misstag med ledningarna är att köpa en snap-on wire harness adapter avsedd för antingen undanmanöver eller Chryslers. Det gör att du enkelt koppla in lastbilens färgade radio trådar innan du ansluter adaptern direkt till den nya stereoanläggning. Du kommer också att behöva en skruvmejsel för att ta bort instrumentpanelen panelen och stereo konsol enhet.
Bort konsolen


Börja med att lossa batteriet från trucken för att undvika några elektriska stötar. I de flesta Dodge lastbilar, är instrumentpanelen panelen trim hålls på plats med två skruvar placerade bakom ratten ovanpå instrumentpanelen. När dessa skruvar tas bort, kan du lyfta försiktigt trimma bort och bort från instrumentpanelen och konsolen. Var försiktig när du lyfter denna pjäs, särskilt i äldre lastbilar. Plasten vänd bort från hytten kan ha skarpa kanter, och det kan lätt bli fastnat på instrumentbrädan. Trim i äldre undanmanöver är gjord av spröda PVC som kan knäppa under för mycket kraft. När du har möjlighet att försiktigt ta bort trim kommer stereoanläggning exponeras. De flesta fabriken stereoapparater hålls i Dodge ram med fyra skruvar som kan tas bort som vanligt. Därefter kan den stereo konsol enhet skjutas ut från panelen tillräckligt långt för de trådar som skall lossas.
Överväganden

När du tar bort din lastbil radio, se till att hitta en ersättare som passar din konsol område. Om den nya radion är för stor eller för liten, kommer den inte passar i utrymmet och kan glida runt när körning, speciellt vid hantering ojämn terräng. Om du behöver skära din Dodge instrumentbräda trim, kom ihåg att slipa kanterna för att göra dem mjuka innan du installerar panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80730.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.