Hur man gör en Box Bandpassubbas

Även kvaliteten på subwoofern och förstärkaren spelar en viktig roll för hur den övergripande ljudkvaliteten produceras av en bilstereo, kommer en dåligt konstruerad baslåda negativt påverka subwooferns prestanda. Säkerställa kvaliteten på baslåda är särskilt viktigt när Bandpassubbas lådor är inblandade som bandpass lådor är i huvudsak en sluten baslåda kopplad till en portad subwoofer box. Varje felbedömning i utformningen av lådan eller en konstruktion missöde kan allvarligt minska effekten av lådan. Saker du behöver
specifikationer baslåda Tillverkarens
Jigsaw
Drill
3/4 "eller 1" medium density fiberboard
2 "eller skruvar
Panhead plåt skruvar
Carpenters lim
Silicon täta
Måttband
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Läs dokumentationen som följde med subwoofer för att fastställa specifikationer för subwoofern. Varje subwoofer kräver en annan storlek låda för att fungera korrekt. Separata siffror kommer att tillhandahållas för volymen av den förseglade delen av inneslutningen samt portade avsnittet. Dessutom kommer den specifika storleken på subwoofern öppning lämnas .
2

Använda volymberäkningar erhållits från subwoofern tillverkaren skära MDF med sticksåg. Vid slutet av styckning, bör det finnas en nedre panel, två sidopaneler, två ändpaneler, en övre panelen och en subwoofer monteringspanelen.
3

Skär en öppning för subwoofern med sticksåg i panelen där subwoofern kommer att monteras. Den exakta storleken som behövs för öppningen kommer att tillhandahållas i specifikationerna från tillverkaren.
4

Skär en öppning i MDF som kommer att vara den bakre panelen för den förseglade delen av subwoofern. högtalaruttaget cup kommer att monteras i denna öppning.

5

Cut öppningar för hamnarna i MDF-panel som kommer att användas på slutet av den portade delen av lådan.
6

Rikta avsnitt av MDF som krävs för byggandet av lådan förutom den övre panelen och subwoofer monteringspanelen. Använd borren till pre-borrar hål för att ansluta sektioner samt hål för montering av högtalarens terminal cup.
7

Ansök den trälim frikostigt mellan varje kontakt avsnitt, och sedan använda eller skruvar för att montera lådan.
8

Fäst högtalaruttaget koppen i öppningen skuren för det i den bakre panelen med hjälp av eller skruvar.
9

Linje de inre lederna i lådan med silikon täta och ställ lådan åt sidan för att härda i 12 till 24 timmar.
10

in subwoofern monteringspanelen inne den större rutan för att skapa en sluten del av lådan och en portade del av lådan. Kontrollera att lämplig volym är etablerad i varje separat sektion med ett måttband. Montera fast panelen med hjälp av eller skruvar.
11

Montera subwoofer i monteringspanelen så att magneten slutet av subwoofern är placerad i icke-portade delen av rutan. Fäst subwoofern med skruvarna plåt.
12

Anslut subwoofern till kopparna högtalaruttag med högtalarkabeln.
13

Fäst den övre panelen på lådan med hjälp av eller skruvar. Den färdiga lådan nu bör ha en sluten avdelning delas från en portad avsnitt med en subwoofer monterad mellan de två sektionerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82085.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.