Guide till eftermarknad bil Stereo Wiring

En vanlig form av anpassning för bilägare är eftermarknaden tillägg till sin bilstereo. Det finns många alternativ för att skapa ett anpassat system från högtalare och förstärkare, till stereo däck och multimediaspelare. Du kan välja att ha en tekniker på en eftermarknad återförsäljare utföra installation och kabeldragning, eller du kan utföra uppgraderingar själv och spara kostnader för arbetskraft. Säkerhet

Nästan varje komponent som du kommer att handla under en eftermarknad uppgradering kommer att drivas från bilens batteri. Det finns tillräckligt med ström, även när bilen inte är igång, för att leverera en smärtsam chock samt skada din stereoutrustning. För att eliminera risken för skador på dig själv eller ditt fordons stereo, bör du koppla bort den negativa batterikabeln (eller jordkabel) från batteriet.

Jordkabel är den svarta kabeln som ansluter batteriet till ramen eller fordonets chassi. Använd en Phillips-skruvmejsel eller 10 mm nyckel för att lossa klämman som håller kabeln runt den negativa inlägg. Du behöver inte koppla bort kabeln från bilens ram. Bara vila den bortkopplade kabeln ifrån minuskabeln tills arbetet är slutfört.
Anslut till huvudmottagaren

Stereo mottagare har olika standarder för komponenter anslutningar. En alpin däck och en Kenwood-enhet har olika ledningar sekvenser. JVC modeller har ännu en anslutning mönster. För att uppnå en universell plattform för ledningsdragning till en eftermarknad stereo däck, köpa en universaladapter kabelnät. Kabelnätet adaptern kan du göra anslutningarna till din stereoanläggning oavsett märke eller modell. Dessutom kommer det att göra klart var du ska ansluta andra komponenter, såsom förstärkare, subwoofers och satellitmottagare radio. Genom att fortsätta utan hjälp av ett kabelnät adapter

, kanske du behöver utföra mer delaktiga ledningar processer, såsom skarvning och lödning. Detta rekommenderas inte för nybörjare installatörer.
Lay Stereo Wires hela fordonet
p Det finns tillfällen då du kan behöva borra öppningar i bilen för att ansluta komponenter, som att installera subwoofers i sängen av en pick-up truck. Kontrollera att gummibussningar används för att täcka kanterna på hålen du har skapat för att skydda kablage.

Att ansluta komponenterna i fordonet, välja en väg som kommer att dölja ledningar. Ledningar behöver döljas för att undvika skador och ger ett snyggt utseende. De vanligaste vägarna för anslutningar troligen redan användas för andra enheter. Till exempel, när du ansluter en förstärkare i trunken till stereon i instrumentpanelen, följa samma väg till stereon som den som fastställts av högtalarkablarna förbinder de bakre högtalarna.

Använd en trim panel för att ta bort panelerna som fäster bilens mattor. Panelerna finner man i de öppningar för dörrarna. Byta panelerna kan göras för hand med måttlig kraft.

Kom ihåg att lägga signaltrådar på motsatt sida av fordonet i några kablar nätaggregat. Om du har komponenter i den bakre delen av fordonet som kräver en kraftkälla från bilens batteri (förstärkare, subwoofer), kommer strömkablarna orsaka distorsion i högtalarkablar och signalkablar. Signalkablar ska dras längs den motsatta sidan av fordonet för att undvika störningar. Signalkablarna är nödvändig för att koppla förstärkare, aktiva subwoofers och equalizers.
Avsluta ditt arbete


När alla anslutningar har gjorts, är det viktigt att korrekt stuva alla av komponenterna. Vid byte av stereo i sin docka i instrumentpanelen, se till kabelnätet adaptern passar åt sidan eller under banan av stereon när den är helt dockad. Att tvinga adaptern på baksidan, fyllning det mellan däcket och den bakre väggen av dockan, kan skada ledningarna.

Kontrollera att alla komponenter som du har lagt har tillräckligt med utrymme för ventilation. Förstärkare är kända för sina temperaturer under drift. Överhettning kan skada enheten och ledningar anslutna till det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80731.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.