Hur man installerar ett Audio kondensator i en bil

Installera en toppmodern stereo i bilen ökar övergripande körglädje. När snabbt återge de djupaste bastonerna, drar stereo förstärkare en stor mängd ström från bilens elsystem. Denna dragning dränerar kraft tillgänglig för andra elektriska komponenter och kan resultera i strålkastaren eller innerbelysning ljusreglering. Lägga till en kondensator bilstereo till systemet kommer att ge förstärkaren en effektreserv för att dra från stället för från andra bilar elektriska komponenter, vilket minskar den ovannämnda ljusreglering och ger en mer omedelbar ljudåtergivning. Den rymmer en laddning tills förstärkaren behöver det, sedan laddar sig själv när förstärkaren är klar. Saker du behöver
Audio kondensator betyget för makten wattal stereon
Ohm mätare
Voltmeter
500 till 1000 ohm resistor
2 meter 16-gauge wire Sida 2 fötter strömkabeln, samma spårvidd som förstärkaren strömkabeln
Insexnyckelsats
Skruvmejselsats
Wire Crimp /cutter kombination
Visa fler instruktioner
ladda kondensatorn

1

Anslut motståndet mellan ström-ledningar från ett 12-volts källa och kondensatorn positiva inlägg. Bilens batteri är en lämplig källa. Motståndet ska ha ett motstånd på minst 500 ohm, företrädesvis 1.000 ohm.
2

Bifoga en voltmeter till kondensatorn genom att ansluta den positiva ledningen till kondensatorn positiva inlägget och negativa till det negativa inlägget. Addera 3

sluta kretsen genom att jorda negativa inlägg av kondensatorn. Koppla marken när voltmetern läser 12.0 volt. Kondensatorn är nu laddad.
Installera Kondensator
4

minuskabeln från bilbatteriet och ställ det åt sidan så det inte kommer i kontakt med negativa batteripolen på helst under kondensator installationen.
5

Välj ett läge i nära anslutning till bilstereo förstärkare för att montera kondensatorn. För bästa resultat, bör längden på strömkabeln för att ansluta den positiva inlägget på kondensatorn till makten ingången på förstärkaren vara högst 18 inches.
6

Montera kondensatorn med medföljande fäste , hårdvara och en skruvmejsel. Om kondensatorn inte kom med en hållare, mode man med bandklämmor från den lokala järnaffären.
7

bort locken på kondensatorn inlägg med en insexnyckel. Låt inte något föremål till kontakt med båda tjänsterna.
8

Anslut en jordkabel från kondensatorn negativa inlägg till en ren metall jordpunkt på bilens chassi. För att kontrollera lämpligheten av marken punkten, placera en ledning på en Ohm mätare på den avsedda marken punkten och den andra på en känd-bra jordpunkt på chassit. En bra jordpunkt kommer att visa lite motstånd på ohm mätaren.
9

Koppla bort strömkabeln från eluttaget ingången på förstärkaren. Trimma kabeln till lämplig längd och anslut den till kondensatorn positiva inlägg.
10

Installera en ny ström-ledningar mellan kondensatorn positiva inlägget och förstärkarens ineffekt.
11 < p> Installera ett nytt, 16-gauge remotekabel mellan kondensatorn fjärrkontroll turn-on post och förstärkarens remote ingång, om kondensatorn är så utrustad.
12

Anslut den negativa kabeln till bilbatteriet . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80433.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.