Hur du jämför en Mono vs Multichannel Förstärkare

En mono-förstärkare är en singel-kanals förstärkare som spelar upp ljud utan särskiljande riktverkan (vänster kontra höger, till exempel). Å andra sidan spelar en flerkanalig förstärkare, t.ex. en stereo förstärkare, ljudet igen genom åtminstone två kanaler (vänster och höger, vid minimum). Medan flerkanaliga förstärkare producerar rikare ljud, kan monoförstärkare vara mycket användbart i vissa tillämpningar. Instruktioner
1

Jämför prislappar. Du kommer snabbt se att mono förstärkare är oftast betydligt billigare än sina flerkanaliga motsvarigheter. Detta beror flerkanaliga förstärkare ger vad de flesta människor känner är ett bättre, fylligare ljudkvalitet över hela spektrumet av frekvenser då lyssnat på måttliga nivåer.
2

Vrid upp basen när du jämföra ljudet som kommer ut av en mono amp kontra en flerkanalig förstärkare. Du kommer att upptäcka att när bastonerna dominerar ljudbilden, mono-förstärkare ger en ljudkvalitet som verkligen inte allt som skiljer sig från en flerkanalig förstärkare. Detta beror på att den inte kan uppfattas begränsningar människans öra gör den oförmögen att höra toner i det låga basregistret i stereo.
3

Not impedansen nivåer där mono kontra flerkanaliga förstärkare körs. Monoförstärkare alltid köra på 2 ohm, vilket betyder att de kommer att vara kompatibla med alla högtalare eller subwoofer med en impedans som är en multipel av 2 (även extra ledningar kommer att krävas för 4 - och 6-ohms system). Multichannel ampere köra allt från 2 ohm och uppåt, och därför måste du kontrollera deras förenlighet med dina andra komponenter innan du köper.
4

Håll volymen måttlig när du lyssnar noga för att jämföra distinkt ljud kvaliteter som respektive förstärkare typ producerar. Ljudet förfiningar hörbara i stereo är mycket svårare att höra när musiken skrällande än när den spelas på lägre nivåer. Men oavsett vad volymen är, är du skyldig att märka att mono förstärkare har en distinkt, dova kvaliteten på deras ljudåtergivning, medan flerkanaliga förstärkare har en ljusare, rikare ljud.
5

Användning en flerkanalig förstärkare om du siktar på surroundljud, eller om du planerar att göra tunga användning av din equalizer för att minimera bastoner när du spelar musik i bilen. En mono amp är helt enkelt inte byggd för surround-applikationer, och högre kvalitet på stereo-eller flerkanaligt ljud är ännu mer uppenbart när diskantnivåer stiger på equalizern. Välj mono förstärkare
6

om du 'åter kommer att pumpa en massa bas och du har en relativt enkel uppsättning högtalare. Detta kommer att spara lite pengar, eftersom det inte kommer att vara lika dramatisk avmattning i ljudkvaliteten när bastonerna dominerar ljudet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80426.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.