Steg-för-steg Bilstereo Installationsinstruktioner

Bilstereo installation är en uppgift som du kanske måste lära sig att göra för ett par olika anledningar. Oavsett om du reparerar en fabrik stereo, ersätter en felaktig enhet, eller uppgradera till ett mer kompetent system, demontering och montering av en bilstereo har en rad förfaranden som är universell bland alla bilmärken och modeller. Du kan värva tjänster i en ljud-professionell, eller du kan göra det själv och spara kostnader för arbetskraft. Säkerhet

Innan du gör något arbete på ett fordon komponent relaterad till det elektriska systemet, måste du koppla bort den negativa batterikabeln. Den negativa kabeln är svart och ansluter den negativa batterikabeln till ramen eller chassit hos fordonet. Använd en kryssmejsel för de flesta modeller, eller en 10 mm nyckel för andra (det vill säga tyska fordon) för att lossa kablar klämman. Ta bort klämman från området minuskabeln tills arbetet är avslutat.

Efter byte av stereo, placera klämman kring den negativa batterikabeln och dra åt klämman tills den inte kan flyttas runt ledningen för hand. Addera Borttagning av Stereo

Förfarandet för åtkomst till stereon varierar något mellan olika bilmärken och modeller. De flesta kräver att du tar bort trim instrumentbrädan som omger stereon. Detta kan göras med användning av en beklädnadspanel för att ta bort panelen. Vissa modeller kräver att du tar bort paneler intill stereo trim panel. För Ford och Mazda fordon är DIN avlägsnande verktyg som behövs för att dra stereo från instrumentbrädan utan behov av panelen bort. Läs fordonets handbok för specifika instruktioner.

När panelerna har tagits bort, ta bort skruvarna som håller stereon i sitt fäste. De flesta fordon kräver en Phillips-skruvmejsel medan andra kommer att tas bort med hjälp av en 10 mm hylsa och spärrskaft. Efter det att skruven avlägsnas stereo kan dras från instrumentbrädan för hand. Dra stereo tillräckligt långt fram så att anslutningarna på baksidan kan nås med handen.

Viragrupper anslutna till stereon måste avlägsnas innan stereon är helt bort. Ta tag i viragrupper av plast bindemedel, inte de ledningar själva.
Installera ny stereo

Eftermarknad stereoapparater kanske inte passar perfekt i fästet för ditt fordon. För att ge en vanlig öppning för att ta emot den nya stereon, sätter en universell fronten adaptern i öppningen på instrumentbrädan kvar av den gamla stereon. Mata kabelanslutning genom baksidan av fronten adaptern medan du trycker det på plats.

Anslut ledningar till ett kabelnät adapter. Eftermarknad stereoapparater kommer inte alltid att ha samma arrangemang för anslutning av viragrupper. Kabelnätet adaptern gör för en enhetlig plattform för att ansluta bilens ledningar till den nya stereon. De adapter leder kommer att präglas av förkortningen eller färgkod för att visa var att göra anslutningar. Anslut adaptern kablaget till den nya stereon.

In den nya stereon i fronten adaptern. Stereo kommer att vara fullt sittande när kanten av däcket är i jämnhöjd med trim av fronten adaptern. Byt ut alla inredningsdetaljer som togs bort när du hämtar den gamla enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80790.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.