Hur man registrerar en bärgning titel i New Mexico

När fordonet var i en krasch eller naturkatastrof i New Mexico, inte statens lag inte tillåter dig att bygga om den. Du försäkringsbolag kommer att skriva av fordonet som unrepairable. Du ger titeln och den havererade fordon till försäkringsbolaget och du kommer att kompenseras för sitt marknadsvärde. Omvänt, kan du informera Motor Vehicle Division (MVD) själv och registrera bilen som en bärgning fordon. Du kan sedan sälja det till en auto sabotör, materialåtervinning eller dismantler, där den måste skalas för delar, krossade eller skrotas. Saker du behöver
Vehicle registreringsnumret
Vehicle Identification Number (VIN) katalog Fordon titel Arkivfoto ID
kontanter eller check för avgift
Visa fler instruktioner

1

Gå till det lokala kontoret i New Mexico motorfordon division och be för "Bärgning fordon eller fartyg anmälningsformulär." Du kan också gå till MVD New Mexico Motor Vehicle Forms webbplats (se Resurser) och ladda ner formuläret för att skriva ut själv.
2

Skriv ditt namn och kontaktuppgifter i formuläret. Skriv i år, märke, modell och kroppstyp av totalt fordonet. Skriv numret registreringsskylt och Vehicle Identification Number, ett unikt nummer som tilldelas varje fordon. Du kan oftast hitta VIN på förarsidan av instrumentbrädan vid fönstret eller på förarsidan dörrkarmen.
3

Markera tillämplig ruta om du är egen-försäkrade eller ange namn och kontaktuppgifter för ditt försäkringsbolag och din försäkringsskada nummer. Markera rutan som förklarar ditt fordon förliste eller skadade och förklaras härmed en total förlust. Fyll i datum när detta inträffade.
4

Skriv ditt telefonnummer i rutan. Sedan, underteckna och datera formuläret, erkänna att du begär MVD flaggan registrering och titel för fordonet som en bärgning.
5

Ge den ifyllda blanketten till en arbetstagare vid MVD tillsammans med ditt foto ID och fordonets titel. Du kommer att få betala en avgift på 5,00 USD för att registrera bärgning titel, i december 2010. Om du inte har bilens titel, kommer du att debiteras en avgift på $ 16,50.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150787.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.