Hur du ändrar Clutch i en '06 GSXR 600

2006 års GSX-R600 representerade den sjätte generationen av Suzukis populära mellanvikt sport cyklar. Den nydesignade GSX-R600 utnyttjade en toffel-stil koppling, vilket minskar effekterna av motorbromsning samtidigt avtagande, så att föraren kan hålla en högre hastighet under en sväng. Kärnan, utnyttjade kopplingen en serie av fiber och stål plattor som tillät motoreffekten överförs till bakhjulet. Aggressiva körteknik, som används på en racerbana eller för att utföra stunts, kan snabbt minska kopplingsplattorna förmåga att greppa och få kopplingen att slira när den inte borde. Saker du behöver
Swingarm stativ
Flat skruvmejsel
5 mm insexnyckel
8 mm socket
Hylsnyckel
10 mm hylsa
SAE 10W-30 mc-grade motor
Shop handduk
8 fiber kopplingsplattorna
7 stål kopplingsplattorna
Fjäderbricka
Seat
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Ställ motorcykeln på en svingarm stativ för att hålla den i upprätt läge. Låt motorn svalna i minst en timme.
2

Avlägsna Plastnit från höger nedre kåpan, som ligger direkt under framsidan av motorn, med hjälp av en skruvmejsel. Skruva den högra nedre kåpan och den högra mellersta spackling fästbultar, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Drag i höger nedre och mellersta spackling paneler åtskild från motorcykeln.
3

bort kopplingskåpan från höger sida av motorn, med en 8 mm hylsa och en hylsnyckel. Följ vevaxeln ledningar lägesgivare, längst upp till höger på kopplingskåpan till kabelnätet kontakten. Koppla ur vevaxeln positionssensor och ställ kopplingslocket åt sidan.
4

Skruva alla sex bultar från kopplingens tryckplatta, som ligger på den yttre ytan av kopplingsenheten på höger sida av motorn, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra alla sex kopplingsfjädrar ut ur fjädertrycket brunnarna, dra tryckplattan från kopplingspedalen församling. Skjut alla 15 stål och fiber kopplingsplattorna utanför kopplingsarrangemanget, följt av fjäderbricka och sits.
5

Blötlägg ny fiber och stålplattor koppling, samt en ny fjäderbricka och säte, i SAE 10W-30 mc-motorolja i en timme, sedan torka bort överflödig olja med en butik handduk. Sex av de fibrer kopplingslamellerna kommer att ha en lila märke målat längs sina kanter, kommer en enda platta en har ett svart märke, medan resterande plattan kommer att ha en något större diameter och kommer inte märkas på något sätt.

6

Skjut in den nya stolen, fjäderbricka och större, omärkta fiber koppling plattan på kopplingsanordningen. Skjut de återstående kopplingslamellerna på kopplingsanordning, alternerande mellan stålplåt kopplingen och fiber kopplingsskivorna med en lila märke. Placera den svarta markerade fiber platta under det senaste stål kopplingslamellen.
7

Tryck tryckplattan över kopplingslamellen stacken, rikta trycket brunnar bladfjäder med de gängade hålen på kopplingsaggregatet ansikte. Skjut kopplingsfjädrar till våren brunnar, sedan löst skruva alla sex bultar till tryckplattan. Dra åt bultarna till 7 foot-pounds, alternerande mellan bultar i ett korsvis, med hjälp av en momentnyckel.
8

tillbaka kopplingskåpan på höger sida av motorn. Dra åt bultarna till 7 foot-pounds. Återanslut vevaxelläget sensorn i motorcykelns ledningsnät.
9

Installera rätt mellersta och nedre paneler spackling på motorcykeln. Avlägsna svingarmen stativet och sänka motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111727.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.