Hur man installerar en Tether Slå på en Yamaha YFZ450

Off-road ATV racing går över oländig terräng, skulle mycket av som lätt avsätta ATV ryttare och slå på maskinen i en farlig ostyrd missil. De flesta racing organisationer kräver att alla konkurrenter för att installera ett tjuder-manövrerad kill switch för att undvika skador bör detta scenario inträffar. Dessa växlar fungerar genom att jorda tändningskretsen till ATV ram och motor, vilket effektivt stoppar motorn. Installera ett tjuder switch på en Yamaha YFZ450 är ett relativt enkelt projekt som kräver endast ett fåtal verktyg och en minimal mängd teknisk kunskap. Saker du behöver
insexnyckel ställa
hylsnyckel och uttag
stjärnskruvmejsel
Quick Skarvhylsa
Stripper Tool Review Crimper Tool Review ringkabelsko
Eltejp

Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en nivå arbetsyta. Avlägsna sitsen från ATV, använder stolen frigöringsspaken. Låt ATV kyla under minst 30 minuter.
2

Skruva av tanklocket. Ta bort plastkåpan bensintank, med hjälp av en insexnyckel och en hylsnyckel. Ta bort vänster och höger sidopaneler, nedanför gastank, med en hylsnyckel.
3

Montera tjuder omkopplaren på styret, med en stjärnskruvmejsel eller en insexnyckel. Dra omkopplaren ledningarna längs styret, tryck sedan ledningarna ner rattstången till kylaren.
4

Följ stator ledningar, som ligger på toppen av den vänstra motorns vevhus lock, till den svarta kontakten bakom radiatorn. Det kommer att finnas två kablar, en vit tråd och en röd tråd.
5

Gå en av trådarna underförankringsbanden byta till den röda kabeln i närheten av den svarta kontakten, med en snabb Skarvhylsa. Slå in kablage och kontaktdon med eltejp.
6

Route resterande tjuder brytarledning till motorn. Skala av 1/4-tums av kabelns isolering, med användning av en tråd strippa. Crimp en ring terminal på änden av tråden med hjälp av ett pressverktyg. Skruva loss en av skruvarna längs motorn eller ATV ram, med hjälp av en hylsnyckel. Placera ringen terminalen över bulten, skruva sedan fast bulten på plats. Detta kommer att fungera som en elektrisk jord för tjuder switch.
7

Placera tjuder i växeln, starta sedan ATV motor. Dra förankringstrossen ur switch. Motorn ska stanna omedelbart. Flytta förankringstrossen tvåtrådsomkopplare marken till en annan plats om motorn inte stannar när förankringstrossen avlägsnas från brytaren.
8

Fäst ledningarna tjuder växla till ATV ramen och styret, med nylon buntband .
9

Sätt tillbaka sidokåpor, bensintank lock och sits på ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111711.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.