Felsökning pipig Frambroms på en Honda motorcykel

Motorcyklar är inte den säkraste av fordon till att börja med, och dåligt underhåll tillägger fara. Bromsarna på alla fordon kräver ordentlig vård för att vara effektiva. Dåligt fungerande bromsar på en motorcykel reducera bromskraft och kan sätta dig i riskzonen för att låsa upp, vilket kommer att skicka dig flyga över styret. Den mest märkbara tecknet på dåliga bromsar är en skrika. Felsökning squealing bromsar på varje motorcykel, inklusive Honda, är en enkel process. Instruktioner
1

Drive motorcykeln i ca 15 minuter medan du använder bromsarna ofta. Stanna fordonet och stäng av motorn.
2

Titta på bromsskivan, skivan, efter tecken på skador. Synliga tecken blir missfärgning såsom blå eller svarta strimmor eller spår längs rotorn. Missfärgning innebär att bromsarna är allvarligt överhettning på grund av metall-mot-metall-kontakt. Spåren menar skorna har slitits ojämnt. Byt ut rotorn och bromsbackar om någon situation uppstår.
3

Tryck rotorn lätt. Var försiktig, det kan vara varmt. En mycket varm rotorn indikerar att bromsok ställer för mycket press på bromsbelägg eller bromskloss är utsliten. Byt bromsbelägget så länge det inte finns några fysiska tecken på skador på rotorn. Töm bromsvätskan medan du gör det och lufta systemet. Överdriven vätska i bromsledningar kan orsaka högt tryck. Se till att använda DOT-4 bromsvätska vid påfyllning av systemet.
4

Känn ytan av rotorn. Intermittent gnisslar som snabbar upp och accelererat ange rotorn är skev. Du bör kunna känna skevhet av rotorn genom att köra handen över den. Tillbaka rotorn. De gnisslar med en skev rotor brukar sluta när du bromsar.
5

Spåra bromsledningar till de främre bromsarna letar efter tecken på läckage. En skadad tätning i tjocklek kommer att läcka vätska, lämnar spårmängder av smuts och vätska på tjocklek som kan orsaka en broms att tjalla vid ingrepp. Du kommer att behöva bygga om bromsok om du märker vätska på dynan, tjocklek eller tecken på läckage runt utsidan av dynan. Läckor längs bromsledningen lätt repareras genom att den bromsledningen.
6

Skift cykeln i friläge och stadigt tag i frambromsen. Försök att driva cykeln framåt. Systemet är inte helt engagerande bromsok om du har möjlighet att flytta hjulet när bromsen är aktiverad, indikerar vilken du har luft i ledningarna. Lufta systemet efter instruktionerna för din specifika modell Honda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109344.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.