Hur man gör ett avgassystem Megafon Motorcykel

Megaphone avgassystem har haft en hög grad av popularitet med motorcyklister i årtionden. Producera en djup ton och en friflytande väg för att fly avgaserna, kan megafoner hittas på vintage, racer kryssare typ motorcyklar och även vissa moderna cyklar sport. Även dessa konformade avgaser kan köpas genom en av de många eftermarknaden tillverkare, tillverka en megafon är väl inom räckhåll för den bestämda hemmet mekaniker. En av de mest populära metoderna, rulla en kon, har förenklats genom att använda ett program för att bestämma dimensionerna din megafon bör ha. Den andra, mer exotiska metod för hydroformning en kon med trycksatt vatten är möjligt med rätt förberedelser. Saker du behöver
Mild stålplåt, minsta tjocklek av 0,035 inches
Grinder
järnsaxar
Svetsutrustning bricka
tryck eller högt tryck vattenpump
Mutter och bult
Hammer
Paint
Visa fler instruktioner
Rolling megafon
1

Bestäm storleken på din tilltänkta megafon avgaser. Skissa din avsedda för att hjälpa att visualisera storleken på din avgaser. Inkludera den slutliga längden på megafon kotte och varje inlopp och vinklar uttag som du tänker bygga in i avgaserna. Ta hänsyn till den yttre diametern på avgasröret som ansluter till de rubriker. Till exempel har huvudledningen en yttre dimension på 1,5 inches, så inloppsänden av könen måste ha en OD 1,5 inches som ska svetsas på eller ha en innerdiameter på 1,5 inches som dras över huvudet röret.
2

Öppna programmet konen layout och ange specifikationerna för din megafon avgaser i fälten. Börja genom att ange inloppsdiameter och vinkeln av inloppet. En uppåtgående svepte megafon skulle lämpligen ha någonstans mellan en 1-grad i en 45-graders vinkel. Ange utlopp diameter och vinkel nästa. Slutligen anger den totala längden på din avloppskon.
3

Spara din modell megafon avgassystem och skriva ut den. Programmet kommer att skapa en mall för dig att kopiera på din stålplåt. Beroende på storleken på din megafon avgaser, kan mer än en sida ska skrivas ut.
4

Trace mallen på din plåt och skär ut formen med hjälp av en hand slipmaskin eller sax metall.

5

Rulla metallen formen tills kanterna möts. Svetsa sömmen försiktigt, var noga med att det inte finns några luckor eller hål längs längden av könen. Om så önskas, slipa ner svetsfogen och måla konen innan montering.
6

Montera megafon till din motorcykel antingen genom att halka inloppet över huvudledningen eller genom att svetsa den på plats, beroende på din ansökan. Addera Hydroformning en Megafon
7

Bestäm storleken på din tilltänkta megafon avgaser. Skissa din avsedda för att hjälpa att visualisera storleken på din avgaser. Inkludera den slutliga längden på megafon kotte och varje inlopp och vinklar uttag som du tänker på att bygga in i avgaserna. Ta in på kontot den yttre diametern på avgasröret som ansluter till de rubriker. Till exempel har huvudledningen ett O.D. av 1,5 inches, så inloppsänden av könen måste ha en OD av 1,5 inches som ska svetsas på eller ha en inre diameter av 1,5 inches till träs över samlingsledningen.
8

Platta din design genom att skapa ett papper mall. Tänk dig att du har gjort din megafon och slog sönder den platt. Till exempel skulle en cylinderformad avgaser har en rektangulär form som utgör längden av utloppsänden av cylindern med den kortare inloppsänden är halva längden av cylindern. Var noga med att inkludera några inches av överskottsmaterial vid både inlopps-och utlopp i mallen, och dessa kommer att slängas senare på två metallplåtar
9

Trace mallen och klipp ut formulär med hjälp. en handslipmaskin eller sax metall.
10

Böj försiktigt i ytterkanterna av de former och svetsa formulären tillsammans. Svetsa en mutter på formulärets överskottet utloppsände. Borra ett hål mellan centrum av muttern och genom en sida av plåten. Sätt i en bult i muttern.
11

Anslut inloppet slutet av formuläret till ett högt tryck vattenpump eller högtryckstvätt och är fyllning med vatten vid lågt tryck. Ta del av eventuella läckor i svetsfogar genom att markera dem med en markör. Ta ut formen från vattenkällan och låt rinna av. Svetsa läckande områden och anslut till vattenkällan.
12

Fyll i formuläret börjar vid lågt tryck och ta bort bulten från utloppet: s överskott änden för att avlägsna eventuell luft. Byt ut bulten som vattnet börjar rinna ut ur hålet.
13

Öka till 600 kg. per kvadrattum (PSI). Formuläret ska börja bukta som ökar vattentrycket. Titta efter läckor eller knäckning i form. Ta buckling genom att knacka på formen med en hammare på det drabbade området. Upprepa steg 5 för att ta bort läckor.
14

Öka vattentrycket till 800 psi och ta bort eventuella spännen med en hammare. När formuläret har tagit form, koppla formuläret från vattenkällan och låt den rinna av. Klipp bort överflödig ändarna med en slipmaskin eller bågfil och peka ut eventuella kvarvarande rynkor eller spännen.
15

Slipa ned svetsfogar och måla konen före montering. Montera megafon till din motorcykel antingen genom att halka inloppet över huvudledningen eller genom att svetsa den på plats, beroende på din applikation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106693.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.