Hur ställa in primärluften på motorcykeln

Att veta hur man ska kontrollera och justera den primära kedjan och oljan i din motorcykel är viktigt kunskap att ha när du planerar att göra underhållsarbete på din egen motorcykel. Ju mer av underhållet du kan göra hemma, desto mer pengar du sparar och mer tid du har på den öppna vägen. Saker du behöver
9/16 hylsnyckel
Syntetisk olja
Visa fler instruktioner
1

Ta av locket den primära kedjan. Känn efter åsarna på den primära att justeraren skon sätts i. Gå upp ett snäpp i taget, och vid varje justering, kontrollera tätheten av kedjan. Ju högre justeraren flyttar upp, den stramare kedjan och vice versa.
2

Jack cykeln upp och rotera bakhjulet för att kontrollera om de trängsta plats på kedjan. Detta kan spara tid, eller så kan du bara hålla justera upp eller ner och förnyad kontroll efter täthet, såsom beskrivits ovan.
3

Kontrollera oljan dräneras ut och ersätta pluggen med en ny plugg . Kontrollera din motorcykel specifikationer för att ta reda på hur mycket vridmoment som behövs. Kontrollera mängden olja i den primära genom att leta efter fjädern vid botten av den primära. Det kan vara svårt att se. Du kan också bestämma hur mycket att sätta in, hur mycket kom ut. Om en kvart kom ut, måste du sätta en liter igen
4

Häll oljan rakt in i inspektionsluckan. Montera den nya packningen och locket. Gör detta även för derby kopplingskåpan. Syntetisk olja måste användas för din motorcykel, det märke du väljer är upp till dig. Rådfråga din motorcykel handbok för rekommendationer från tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106134.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.