Hur man byter Motorcycle Oil Synthetic Oil

Syntetiska oljor ger överlägsna smörjegenskaper och längre serviceintervaller än konventionella kolväte-baserade oljor. Lab kemister kan skräddarsy rena syntetiska oljor för specifika användningsområden, som oljor är helt bestå av artificiella komponenter. Vissa "syntetiska" oljor är inte sant syntetmaterial, och är faktiskt super-raffinerad kolväteolja. Kontrollera tillverkarens uppgifter att se till att oljan är en sann syntet. Sanna syntetiska oljor motstå effekterna av värme och skjuvning för mycket längre än konventionella oljor. Vissa tillverkare skryter en 25.000 mil eller 1-års serviceintervall, vilket är mycket längre än 3.000 mil eller 3-månaders serviceintervall krävs med konventionella kolväteoljan. Saker du behöver
Catch pan
Wrench
Ny avtappningsplugg packning
Oil-filter skiftnyckel
Nytt oljefilter
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner

1

Starta motorn och värm cykeln upp till arbetstemperatur. Parkera cykeln på plan mark och stödja den på handvändning stativ (cykelställ) på hårt, jämnt underlag.
2

Ta motorn oljepåfyllningslocket. Placera en fångst pan under motorn avtappningsplugg. Ta motorn avtappningsskruven med en skiftnyckel och låt oljan rinna helt från motorn.
3

Byt motorolja packningen avtappningspluggen och sätt i kontakten i dräneringshålet. Dra åt pluggen ordentligt med en skiftnyckel.
4

bort motorns oljefilter med ett filter skiftnyckel, Buford verktyg eller för hand. Torka filtret basen med en ren butik trasa för att ta bort gammal olja, skräp och gamla filtret packningen, som kan ha fastnat på botten.
5

Smörj det nya oljefiltret packning med ren olja. Prime oljefiltret genom att fylla upp det med nya syntetiska olja om motorn är en turboladdad modell. Montera oljefiltret på motorn och dra åt den för hand tills packningen kommer i kontakt med bottenplattan. Dra åt filtret ytterligare 1/2 till 3/4 varv för hand. Dra inte filtret, eller så kan du dela upp gummipackning. Torka upp utspilld olja med en ren butik trasa.
6

Tillsätt lämplig mängd och vikt av syntetisk olja till motorn. Se din bruksanvisning för detaljer om oljans viskositet och kapacitet.
7

Montera motorn oljepåfyllningslocket och starta motorn. Observera oljefiltret bas för läckor. Stäng av motorn. Kontrollera oljenivån och fyll på vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107147.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.