Hur man byter ett däck på en Triumph ST Motorcykel

Triumph Sprint ST sport-touring motorcykel är fullt kapabla att bära sina däck ner till kärnan, tack vare sin glupska aptit på långa turer. Byta framdäcket är en enkel process, men Sprints okonventionella enkelsidig bakre svängarm är en unik utmaning när du tar bort bakhjulet. Medan bakhjulet är inte alltför svårt att ta bort, är en specialiserad svingarm stativ som krävs för att hissa bakhjulet från marken. Investera i en bakre stativet får inte vara värt, om du inte planerar att göra alla motorcykelns däckbyten och underhåll själv. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Fork stand
Ensidiga svingarmen stand
Schrader kärna skiftnyckel
Bead breaker klämma
däck järn
Däck
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
1

Lossa frambromsen-bromsok fästbultar och axel-nypa bultar på undersidan av framgaffel ben, med hjälp av en 12 mm uttaget. Lossa framaxeln, med en 12 mm insexnyckel. Placera en framgaffel monter under gafflarna för att lyfta framhjulet från marken. Skruva loss bromsok bultar, med hjälp av en 12 mm hylsa och dra bromsok bort av framhjulet s broms rotorer. Skruva framaxeln helt, med hjälp av en 12 mm insexnyckel. Sänk hjulet från gaffeln.
2

Dra fjäderklämman bort av bakaxelns låsmuttern på bakhjulet nav. Lossa låsmuttern, med hjälp av en 22 mm hylsa. Lyft bakhjulet från marken, med hjälp av en enkelsidig svingarm monter. Skruva loss låsmuttern för hand och ta bort distanserna och brickan är från hjulets nav. Dra bakhjulet bort av svingarmen.
3

Ställ ratten på en plan yta och skruva ventilskaftet s Schrader kärna, med en Schrader kärna skiftnyckel, för att tömma däcket.

4

Bryt däckets tätning mot hjulet med en pärla brytare klämma. Tryck däcket ner för att skapa ett gap mellan hjulet och däcket.
5

Dra i den övre kanten på däcket bort av hjulet, med användning av en däck järn. Dra den nedre kanten av däcket upp mot toppen av hjulet. Ta bort den nedre kanten av däcket från hjulet med hjälp av en däck järn.
6

Hook kanten av hjulet i den nedre kanten av det nya däcket. Tryck ordentligt för att ställa så mycket av däcket på hjulet som möjligt. Spak den återstående delen av däckets nedre kanten på hjulet, med användning av ett däck järn. Skjut däckets övre kant nedåt mot den övre delen av hjulet. Dra däcket på hjulet, med ett däck järn.
7

Blow-komprimera luft i hylslösa ventilspindeln att täta däcket mot fälgen. Stanna när däcket gör två knaster. Låt luften rusa ut av ventilskaftet. Skruva Schrader kärnan i ventilskaftet, med hjälp av en Schrader kärna skiftnyckel. Fyll däcket med tryckluft till det önskade däcktrycket.
8

tillbaka däcket efter den omvända metoden för borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107546.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.