Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter båttrailer Spindlar

Båt trailer spindlar stödja vikten av båten och trailern belastning samtidigt överföra lasten till hjulnavet och däck. Bearbetade ytor på spindeln skapa en tätningsyta för fettätning i hjulnavet och fungera som lagergångar för de inre raser av hjullagren. Dåligt underhåll, svåra förhållanden, saltvatten nedsänkning och ålder kan orsaka fettätning att misslyckas och låta fettet att undkomma hjulnavet, vilket orsakar korrosion, lagerskador och skador på de bearbetade ytorna på spindeln. Ersätt skadade spindlar för att upprätthålla korrekt funktion på hjulnavet montering. Efter navaggregatet har tagits bort, inspektera spindeln för skador och göra reparationer. Saker du behöver
Spetstång
Penetrerande olja
Stor breaker bar
Hylsnyckelsats
lageravdragare
butik trasa
Rengöringsmedel
antikärvningsmedel Sida 2 nya spindlar Sida 2 nya sprintar
Visa fler instruktioner
1

Inspektera spindelenhet att avgöra om du har en bult-in eller svetsad spindel. Bult-i spindlar har en stor mutter synlig på insidan av axel-till-axel-anslutning. Svetsade spindlar kommer inte att ha en mutter. Fortsätt med borttagningen för bolt-in spindlar.
2

Bestäm axeltyp genom att inspektera släpvagnsaxeln. Bladfjädern axlar kommer ha bladfjädrar separera axeln från trailern frame. Torsionsaxlar kommer att ha axeln hårt monterad på släpvagnen ram med en swing-arm-typ enhet stödjer spindeln.
3

Ta bort sprinten från spindeln-låsmuttern med nål -tång. Applicera penetrerande olja till spindelmuttern och låt det tränga in i spindelmuttern montering. Skruva ur spindeln muttern med en stor breaker-bar och uttag.
4

Skjut spindeln ur axeln samband med en lageravdragare. Applicera ytterligare penetrerande olja till anslutningen om spindeln motstår separation. Rengör spindeln uttaget på axeln med en trasa och lösningsmedel för att avlägsna den penetrerande olja och gamla antikärvningsmedel.
5

Applicera ett tunt lager av färsk antikärvningsmedel till spindeln uttaget och Den avsmalnande änden av den nya spindeln i uttaget. Installera den nya spindel-låsmutter och dra den enligt spindeln tillverkarens anvisningar. Installera en ny spindel behålla-mutter sprinten, med hjälp av nål-tång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104849.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.