Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Typer av slitbanor

Däck särskiljs genom sin storlek, liksom av deras slitbanor. Däck slitbanan avser utformning och funktion av den del av däcket som kommer i kontakt med vägen eller ytan. Vissa typer av däck är bättre rustade för särskilda väderförhållanden, medan andra kan vara mer lämplig för mindre eller större fordon. Förstå vilken typ av bana ditt fordon behöver kan hålla dig säkrare när du är på språng. Standard Plansteg

En standard slitbanan är en där däcket har en liten mönster med snäva trampar. Standard däck kan användas på torra eller våta ytor och är effektivt för normala körförhållanden på en asfalterad väg. Om du försöker att ta ett fordon med standarddäck på isen eller i stenig terräng, får däcken inte hålla upp och bilen kan gå utom kontroll på grund av de små mönster i slitbanan.
One Direction Plansteg

En en-riktningen slitbanan, även känd som en riktad slitbana eller en enkelriktad slitbanan, hänvisar till en typ av däckets slitbana som har breda luckor i mönstret med mer framträdande klackar. Mönstret av trampar är i en "V"-form, och namnet på denna typ av däck beror på det faktum att de trampar på dessa däck endast arbeta framöver, inte bakåt. One-riktning mönsterdjup däck är användbara för att köra genom snö och lera. På grund av sin specifika dragkraft riktning, måste dessa däck vridas från framsidan till baksidan, snarare än från sida till sida.
Oriktat Plansteg

oriktat slitbanan är ett däck som har samma dragning "V"-mönster som en en-riktning slitbanan, men tillhandahåller dragning kommer både framåt och bakåt. Den här funktionen ger däcken med oriktat beträder en fördel över enkelriktade mönsterdjup däck. På liknande sätt som en-riktningen trappsteg, är ett oriktat slitbana lämplig för körning genom leriga och isiga terrängen, på grund av de stora klackarna som grepp marken för bättre grepp. Addera Cross Country Trappsteg

Längdskidåkning slitbanor är däck som har stora öron för att gripa snö och lera. Men dessa däck skiljer på grund av sina rundade skuldror, vilket inte är en funktion som de en-riktning och oriktat däck besitter. Cross country däck har också en "V"-form, utan är avsedda för långa bilturer och utflykter, och så axlarna är konstruerade för att tåla mer slitage med rundade axlar.
Djup Rock service Trappsteg

En djup sten tjänsten mönsterdjup avser ett däck som har mycket djupa luckor att förhindra stenar från piercing och tränger in i däcket. Dessa typer av däck är användbara för jordbruksfordon, såsom traktorer och gräsklippare, som tillbringar mycket tid i smuts och steniga områden. Dessa däck har luckor som är parallella med varandra, snarare än ett "V"-form.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102123.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.