Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder ett öre till Check Tread Wear på ett däck

Körning på alltför slitna däck är inte bara farligt för hantering och bromsning bilen, kan det vara ett tecken på ett större problem med däck inflation eller hjulinställning. För att garantera säkerheten för ditt fordon, speciellt i våta eller isiga förhållanden, bör du regelbundet kontrollera mönsterdjup på dina däck. Den Lincoln Penny Test är en enkel regel som är lätt att komma ihåg och kan utföras var som helst. Saker du behöver reservdelar däck Flighter Lincoln öre
Visa fler instruktioner
1

Håll en Lincoln öre från botten mellan pekfingret och tummen med huvudet och frasen "In God We Trust" synliga.
2

Sätt öre med Lincolns huvud pekade nedåt i den grundaste spåret i däckets slitbana. Kontrollera för att se om någon del av huvudet är täckt av däcket. Om så, då din däck har tillräckligt mönsterdjup för att anses säker. Om någon del av huvudet är täckt eller värre - delar av bokstäver ovanför huvudet är synliga, så dina däck är mindre än 1,6 mm tjock i området du testade. Körning med skadade däck, speciellt under ogynnsamma förhållanden, kan kraftigt begränsa din hantering och är även olagligt i vissa stater.
3

Fortsätta tillämpa denna metod för att kontrollera olika delar av dina däck. En felaktigt inriktade däck kan ofta slits ojämnt. Om du märker slitage på kanterna, kan ditt däck vara för lågt. Om slitaget är främst i centrum, kan det vara svulstiga. Om slitaget är ojämn på däcket, så kan det vara ett tecken på ett större problem med fjädringen eller styrsystemet.
4

genast ersätta däck som har misslyckats i Lincoln Penny Test. Medan du är i butiken, kolla dina däck inflation och ditt fordon anpassning för att maximera livslängden på dina nya däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101221.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.