Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så här kontrollerar du datum på dina däck

För att vara säker på vägen, bör du kontrollera dina däck för att se till att de är ordentligt pumpade och inte har läckor, utbuktningar överdrivet slitage eller skador. Du bör också kontrollera att se vad årets dina däck gjordes. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), kan däcken försämras med tiden. Det är speciellt viktigt att kontrollera ålder av däck som inte drivs på regelbundet, t.ex. reservdäck och de på fritidsfordon. Instruktioner
1

Look för bokstäver på sidan av dina däck. Det kommer att vara nära centrum av däcket
2

Hitta en kod som börjar med bokstäverna "Dot", kort för Department of Transportation, följt av en 10 -. Till 12 tecken kombination av siffror och bokstäver.
3

Hoppa till de senaste tre eller fyra tecken i kombinationen. Dessa bör alla vara tal, direkt efter tre eller fyra bokstäver.
4

Översätt de två första siffrorna. Dessa siffror anger vecka då däcken gjordes. Till exempel, "15" skulle betyda att däcken gjordes den femtonde veckan på året.
5

Översätt de senaste ett eller två siffror. Om det finns tre siffror, var däcken som gjorts före 2000. En "8" skulle betyda att däcket togs 1998. Alla däck gjorda på 2000-talet använder en två-siffrig kod för datum. Därför, "08" som de två sista siffrorna informera er om att däcket gjordes 2008.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101176.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.