Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Effekter av pluggar på däck Hastighet

Den pluggas däcket har mötts med kontroverser ända sedan starten i däcket reparationsverksamhet. Kit har blivit tillgängliga som tillåter omedelbar fixar på vägen, som utförs av den ordinarie föraren-ägare. Processen innefattar användningen av en cirkulär tråkig fil som buntar ut punktionshålet när objektet har tagits bort från däcket. Genom att sätta in ett lim-mättad gummi "sträng" inuti hålet med en speciell insats stång, blir hålet fyllt med pluggen, som torkar i ett par minuter. Fordonsägare måste känna till begränsningar av däck pluggar. Proffsen av Plugged Däck och Hastighet

fördelarna med däckets kontakt har många pro-choice sidor. Det kan göras med en liten sats ut på vägen, kostar lite, förlänger däckens livslängd och har ett gott rykte bland mekanik och konsumenter. Om rätt process för igensättning och patcha innerfoder har gjorts, vissa däcktillverkare betraktar reparationen uppfylla riktlinjer som inte påverkar garantin eller hastighetsklass. Några riktlinjer föreskriver att punktera inte bör överstiga 1/4 tum i diameter och att flera pluggar för samma hål som inte kvalificerar sig som en acceptabel reparation praktiken. Köpa och sälja The Cons av pluggas Däck och hastighetsklass

Problemet med däck-pluggning härrör från det faktum att vem som helst kan göra det annat än auktoriserade reparationsverkstäder. Detta utgör ett problem med kvaliteten och säkerheten av pluggen, även om en inre beklädnad plåster har använts i samband med det. Ett höghastighetståg blow-out kan ske till följd av en usel plugg reparation och det kan vara svårt att avgöra om kontakten orsakade problemet eller om integriteten för däcket misslyckades. Många däcktillverkare gör garantin ogiltig och hastighetsklass om ett däck är fastsatt eller lappat alls. Det beror enbart på garantin avtalet och dess bestämmelser.
Sidewall punkteringar

Däck pluggar inte kan användas på någon sidovägg eller punkteringar axeln. De flex belastningar på sidoväggarna kommer inte stödja stabiliteten en plugg måste förbli intakt. Pluggar lossna från sidoväggarna och områden axel och utgör farliga förhållanden som leder till plötsliga blow-outs. Ingen hastighetsklass finns för sidovägg pluggar.
Combination Plug-Patch

Trots pluggar har blivit allmän praxis, innebär det korrekta sättet att reparera ett däck en kombination av plug-lapp. Däcket måste tas bort för att installera en platt gummilapp över insida direkt över kontakten. Detta ger ökat försäkring som punktionshålet inte kommer att återuppta. Det har antagits att denna reparation förfarande ger tillräckligt skydd och behåller hastigheten rating, men endast under normala körhastighet och endast enligt vissa tillverkare.
Punktering Severity

Ju större punktering, desto mer sannolikt är det att inte träffa någon reparation standard, särskilt om flera kontakter måste användas för ett enda hål, eller om stålband har rivits alltför hårt och skjuter från däcket. Ett däck som lagats med denna teknik kommer inte att hålla någon hastighet betyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101407.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.