Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck på en Hyundai Sonata

Underhålla Hyundai Sonata är en viktig del av bilägandet. Medan Sonata har ett rykte som en pålitlig familjebil, beror en stor del av denna ekvation om ägaren ordentligt hand om det. Folk blir regelbundet tune-ups och oljebyten, men ibland förbise en viktig aspekt: ​​däcktryck. Kontrollera ditt tryck med en ringtryckmätaren hjälper till att förhindra olyckor och främjar topprestationer. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Håll dina däck bort från extrema väderförhållanden genom att lagra bilen i ett garage. Låt din Sonata till vila i upp till en timme efter körning innan du börjar att kontrollera däcktrycket. Däck bör vara svalt vid kontroll lufttryck för att säkerställa bästa möjliga behandlingen.
2

Kontrollera rekommenderat däcktryck för din bil. Alla däck har rekommenderat psi noterat på däcksidan. Hyundai rekommenderar däcken på sin Sonata bilar som skall upprätthållas mellan 26 och 34 psi. Du kan också se etiketten placerad på förarsidan mittstolpe på den yttre panel för exakta tillverkarens rekommendationer på din bil. Addera 3

bort locken ventilspindeln. Dessa små plast skruv-on tops hålla smuts och fukt ur din ventilskaften. Detta främjar ett längre liv. Förvara dem på ett säkert ställe som en ficka för att undvika att förlora dem.
4

in den lilla änden av din ringtryckmätaren över ventilskaftet tills du inte längre hör luft som kommer ut. Detta innebär att du har en bra tätning. Titta nålen på mätaren och notera vilket nummer den stannar på, om du använder en mätklocka. Det är du däckets lufttryck.
5

Jämför denna läsning med rekommendationerna. Om däcket är låg tillföra luft. Om trycket är för högt, tryck på den lilla knappen på sidan av din mätare för att släppa däcken. Upprepa detta steg för alla fyra däcken och full storlek reservdelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100922.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.