Hur att rengöra din bil Rag Top

Cabriolet ägare inför utmaningar som hardtop ägarna inte när det gäller att specificera sina bilar. Konvertibler uppleva samma vägsmuts, sav och fågel avföring som hardtop bilar, men typiska rengöringsmedel kommer att förstöra en soft-top. Ännu värre, suffletter är benägna att fläckar och missfärgningar frågor, om du inte tar bort smuts regelbundet från dess yta. Ta reda på att du behöver en kostsam ragtop ersättas kommer att förstöra din dag, så det är bäst att utföra planerat underhåll på dessa skönheter och hålla din topp i utmärkt form. Saker du behöver
tyg och vinyl schampo
mjuk borste
Vattenslang
Spray munstycke
Microfiber dukar
Visa fler instruktioner
1 < p> Park ditt cabriolet i skuggan och låta toppen svalna. Rengöring toppen medan det är varmt kommer att driva fläckar och skräp i tyget väva.
2

Spot behandla din cabriolet ragtop med ett rengöringsmedel gjorda för suffletter. Suffletten schampon inkluderar "RaggTopp," "303 Fabric och Vinyl Cleaner" och "3M Marine One Step." Särskilt utformats för ett konvertibelt s suffletten, dessa rengöringsmedel rengör en ragtop utan att förstöra tyget väva. Låt full styrka rengöringsmedel blöt i ragtop, men låt den inte torka. Skölj med rikliga mängder kallt rent vatten. Addera 3

Rengör hela ragtop med suffletten schampo val med hjälp av standardformuläret utspädningshastighet på flaskan. Använd en mjuk borste för att skrubba toppen. Testa borsten först genom att dra den längs baksidan av din hand. Om din hand inte få en skråma från penseln, är det säkert att använda på ragtop. Arbeta i små områden, skura och spola bort smutsen med trycksatt spray. Använd bifogad trädgårdsslang för att öka spray från vattenslangen.
4

Blot trasa topp torrt med en microfiber handduk. Andra produkter kommer att lämna ludd på din ragtop. Rengör vinyl fönster med en microfiber handduk och vatten. Skrubba fönstret med en våt handduk och polera det torrt med en ny trasa för att undvika repor.
5

Applicera ett tyg och vinyl skyddande produkt att vattentäta din soft-top och skydda den från kåda, olja och svamp. Vatten bör bead upp och köra bort av din suffletten efter ansökan. Om vatten suger i, är toppen inte fullgott skydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121994.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.