Billackskvalitet Scratch Repair Rutiner

Reparera en färg repa på din bil verkar vara en svår uppgift, men det är en relativt enkel process. Många gånger, vad som verkar vara en repa i lacken på din bil är egentligen bara en yta fläck - ofta gummi eller tjära. Innan du fortsätter att reparera scratch, och om du tror det kan vara en yta-markeringen, använd aerosol tjära eller lim remover på märket. Efter applicering av vätskan, gnugga den med en ren trasa. Om det inte lossnar efter en bra mängd skura, gå vidare till repor förfaranden. Rengöra och förbereda

Innan reparera scratch, måste det drabbade området vara ren. Med tvålvatten, tvätta och torka den väl, enligt Popular Mechanics. I slutändan kommer repa inte tas bort, snarare kommer den att maskeras genom att slipa ner området runt den. Du vill inte sand förbi repad yta, så se till att markera scratch med skokräm. Förbered scratch genom att torka en liten mängd svart skokräm i början tills hela scratch är full av polish. Om din bil är en mörk färg, använd en vit korrigeringsvätska (som Wite-Out).
Slipa

Sand med precision, delikatess och omsorg. Använd ultrafina 2000-grit vått /torrt sandpapper, enligt Popular Mechanics. Hitta denna sandpapper på en bil butik. Doppa sandpapper i kallt vatten (med diskmedel i den för att göra det mer hala). Slipa repad yta med lätta och korta slag, jämnt slipa scratch och ett litet område runt det, och ibland skölja papperet i vatten. Om gjort rätt, kommer du att börja se den kontrasterande scratch försvinna. När skokräm eller vitt korrigeringsvätskan är inte längre synlig, stoppa slipning, enligt Popular Mechanics.
Touch-up

Vid denna punkt, din scratch bör vara knappt synlig, om alls. Torka området och tillämpa en gnidningsvinkel förening att polera området. Gnid föreningen med en tvättlapp och polera den i en cirkelrörelse, enligt Popular Mechanics. Torka upp den dimmiga resten med en annan tvättlapp. Polera området med en polering hjul - om tillgänglig - och gör en slutlig handen buff med en annan trasa. Lägg en bit av vax för att få tillbaka lyster och glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121269.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.