Hur rekonditionera Aluminum Wheels

De lättmetallfälgar på din bil eller lastbil är en viktig del av dess utseende, prestanda och värde. Över tiden, dock, aluminiumfälgar ta stryk tack vare deras utsatta läge, där de utsätts för smuts, vatten och elementen. Renovering lättmetallfälgar kan göras på en helg och kan göra en dramatisk skillnad i utseendet på din bil. Saker du behöver
Slang eller högtryckstvätt
Tvål
frottéhanddukar
Färgborttagningsmedel
Gummihandskar
Respirator
Stålull kommenterar: Mineral sprit
Sprayfärg
Klarlack sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

ta bort hjulen från fordonet. Lossa muttrarna till hjulen, höja fordonet och placera den säkert på pallbockar. Ta bort hjulen.
2

Har däcken bort av en däckverkstad. Resultatet blir bättre om däcken tas bort innan lackering hjulen.
3

Skölj framsidan och baksidan av hjulen med en högtryckstvätt eller en slang för att avlägsna smuts och skräp . Tvätta hjulen med en mild tvål och vatten. Torka dem med en ren trasa.
4

Ta bort den gamla klarlack och färg genom att applicera färgborttagningsmedel till hjulen. Färgborttagningsmedel kommer i antingen en aerosol eller gelé form som appliceras med en borste. Applicera strippa och låt den suga in färgen i 10 till 15 minuter.
5

Ta bort klarlack och färgen när det börjar bubbla. Använd en trasa och fin stålull att ta bort färgen. Använd gummihandskar och en respirator för detta steg för att undvika att få färgborttagningsmedel på huden eller andas in den
6

Skölj bort hjulen med högtryckstvätten. Rengör hjulen igen med mild tvål och vatten och torka noga.
7

Rengör ytan på hjulen med lacknafta och en ren frottéhandduk, se till att ytan som ska målas är helt fri från olja och rester. Detta är ett viktigt steg för att återställa hjulen eftersom det kommer att främja en stark färgvidhäftning.
8

tejpen några områden av hjulen som du inte vill ska målas. Ofta fälgar är kvar med nakna aluminium finish men är klart belagt att skydda lacken. Du kan också helt enkelt måla hela hjulet valfri färg eller klarlack hela yta.
9

Applicera flera lager av antingen klarlack eller färg till fälgen. Låt varje lager torka i 30 minuter innan nästa skikt. Låt klarlack för att torka över natten innan tejpa bort att måla Hjuldelar.
10

Ta bort tejpen om centrum var maskeras. Maskera fälgen. Applicera en ljus damning av sprayfärg och låt det torka i ungefär en minut. Spraya på tre eller fyra lager färg, vilket gör att färgen ska torka i ungefär en timme mellan strykningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121336.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.