Hur man tar bort repor från Clear Bakljus Covers

bakljus, dimma och vrida signal linser kan lida missbruk från elementen, speciellt från vatten och sol. Väg skräp, stenar, pinnar, lera och andra föremål kan slå linsen, orsakar djupa skölpar och repor på ytan. Vatten som har sipprat genom tätningen kan rosta socket delar, ytterligare missfärgning objektivet med en brun skorpa. Vissa objektiv kan bli så blockeras med dimliknande skalan, de är oförmögna att passera lätt genom dem. Objektiv som erbjuder inga eller svaga ljus signaturer genom dem kan leda till olyckor, hindrar mötande eller släpande förare, som inte kan se ljuset indikatorer. I svåra fall av obstruktion, kan utrustning citaten tas ut av brottsbekämpning. Varje fordon ägare kan utföra uppgiften att återställa linser med lite skicklighet och några basprodukter från järnaffären. Saker du behöver
Lens restaurering kit (tillval) katalog våtslippapper: 120, 320, 800, 1500, 2000 Review stjärnskruvmejsel
Socket set (om tillämpligt) katalog frottéhanddukar (flera ) katalog Plastic polish
Bilvax
Visa fler instruktioner
återställa och repor för Tailight Lenses
1 Otydliga eller repig bakljus är svårt för förarna att se.

Använd en stjärnskruvmejsel eller uttag för att ta bort de linser som du vill återställa. Var noga med att märka dem för att göra ominstallationen enklare. Håll alla skruvar med varje lins i den exakta platsen där de togs bort. Ta bort eventuella packningar eller tätningar gummi, hålla dem med samma objektiv.
2

Tvätta alla linserna inuti och ut med tvål och vatten. Använd inte slipande rengöringsmedel eller hårda borstar. Avlägsna eventuellt fastnat-on packningsmaterial genom att försiktigt rakning kontaktytan med ett rakblad eller skrapa. Torka linserna med en mjuk frottéhandduk. Addera 3 Sandpapper kommer i grova korn att ta bort djupa repor.

Ta 120-grit våt slippapper och doppa den i en kall kastrull med vatten. Applicera medelstora slipning slag till insidan av linsen, med hjälp av två fingrar för att applicera trycket. Använd cirkulära slippapper rörelser, med början vid ena änden och sedan avsluta vid den motsatta änden. Detta förfarande bör ta mellan 10 och 15 minuter att utföra. Denna första etapp av tunga grit sandning kommer att ta bort de djupaste repor. Skölj linsen och torka det rent för att kontrollera dina framsteg. Anmärkning:. Utför denna uppgift på utsidan av linsen för att ta bort yttre repor
4 Fin sandpapper används för efterbehandling.

Använd 320-grit våtslippapper med samma rörelser. Tillbringar ca fem minuter slipning insidan och utsidan av linsen. Skölj med rent vatten och torka. Inspektera ytan för att se om de repor har försvunnit. Om de har, använder du nästa sandpapper (800) och upprepar processen. Arbeta dig igenom varje steg, med 1500 nästa, och sedan slutligen 2000 grit. Använd tvål och vatten för det sista reningssteget.
5

Ta en klick plast polish och kraftfullt gnid in i linsen yta, med cirkulära rörelser. Applicera en ny liten klick efter en minut av polering. Spendera ungefär tre till fem minuter med varje lins. Använd en torr frottéhandduk att polera linsen till en lyster.
6

Använd en hög kvalitet, vattenavvisande bilvax som ett sista skikt på insidan och utsidan av linsen. OBS: Detta steg är inte nödvändigt, men det ger skydd till plastyta och avvärjer föroreningar. Återmontera linserna i rätt ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121606.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.